Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος ο 27χρονος οδηγός για την φονική παράσυρση της Εμμας

21χρονη Θεσσαλονίκη

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ομόφωνα ένοχος για την φονική παράσυρση της Εμμας κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός που την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να καταδικαστεί ο 27χρονος σε κάθειρξη 12 ετών για επικίνδυνη οδήγηση και πέντε ετών για την εγκατάλειψη.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να ανακοινώσει την ποινή.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ο 27χρονος που παρέσυρε την Εμμα – «Βγήκε απότομα στο δρόμο και δε πρόλαβα να τη δω»

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του, ο 27χρονος υποστήριξε ότι η 21χρονη πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, στο ύψος της Καμάρας, την ώρα που κινείτο με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων και προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο και στρίβοντας το τιμόνι, όμως το αυτοκίνητο ολίσθησε και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Διαβάστε επίσης  Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των παιδιών των «παλαιοχριστιανών» από τα λαγούμια

«Λυπάμαι για ότι έγινε», είπε στην αρχή της απολογία του και περιέγραψε ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από 13χρονια, δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής, ούτε δίπλωμα οδήγησης.

«Το αυτοκίνητο το είχα από τις 17 Νοεμβρίου και ήμασταν στα παζάρια για την αγορά του. Το πρωί θα το πήγαινα στον μηχανικό για έλεγχο. Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν πειραγμένο, μόνο η εξάτμιση έκανε θόρυβο. Είχα ξανά αυτοκίνητο στην Αλβανία και οδηγούσα με δίπλωμα, εδώ όμως δεν είχα δίπλωμα. Δεν είχα χαρτιά και ήμουν παράνομος δε μπορούσα να βγάλω. Έδινα το παρόν στην αστυνομία για μία υπόθεση, είχα κατηγορηθεί ως χρήστης ναρκωτικών πριν τέσσερα – πέντε χρόνια», ανέφερε.