Θεσσαλονίκη: Ορίστηκε ανάδοχος για την λειτουργία του Μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σταθμός Μετρό Παπάφη OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 επίσκεψη κόσμος ουρά

Τι αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΤΜ και EGIS αναμένεται να αναλάβει από τον Σεπτέμβριο το έργο της συντήρησης και λειτουργίας του Μετρό στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η σχετική σύμβαση θα είναι έτοιμη να υπογραφεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έτσι η κοινοπραξία (που θα ιδρύσει κοινή εταιρεία) να αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του μετρό της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 11+1 χρόνια.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μεγάλη γιορτή για τις λαϊκές αγορές στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Γαλλό-ιταλική σύμπραξη θα αναλάβει ως φορέας τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Νίκος Ταχιάος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονται οι σταθμοί του μετρό και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ο νέος ανάδοχος θα συμμετέχει στις τελικές δοκιμές για την ολοκλήρωση του δικτύου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες στη μετρό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται αδιάλειπτα. Τέλος καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν οι τελικές δοκιμές του δικτύου, με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό να ανακοινώνει τον φορέα λειτουργίας του έργου. Όλες οι ανασκαφές έχουν ολοκληρωθεί στο έργο, οι αρχαιότητες στο σταθμό της Αγίας Σοφίας επιστρέφουν και τον Νοέμβριο αναμένεται όλοι οι σταθμοί να έχουν ολοκληρωθεί. Ο σταθμός του μετρό της Αγίας Σοφίας, θα είναι διαφορετικός από τους άλλους, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους, αναμένεται να είναι και από τους πιο εντυπωσιακούς.

Οι πολίτες από την πλευρά τους όπως λένε θέλουν επιτέλους να δουν το έργο να αποτελεί επιλογή στις μετακινήσεις τους. Στο εργοτάξιο του σταθμού της Αγίας Σοφίας αυτή την περίοδο κατασκευάζεται το στέγαστρο που θα σκεπάζει τον αρχαιολογικό χώρο και την είσοδο.