Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στην Λέσχη του ΑΠΘ

Εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση σχετικά για την κατάληψη στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε από την Αστυνομία να διενεργήσει έρευνα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη ξανά η Λέσχη του ΑΠΘ – Σημειώθηκαν βανδαλισμοί (ΦΩΤΟ)

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της παράνομης βίας, της διακεκριμένης φθοράς, της κατάληψης δημοσίου κτήματος και της διακοπής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Πανεπιστημιακής Λέσχης, αναφέρει – μεταξύ άλλων – ότι έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της Λέσχης και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού και διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης  Πυροβολισμοί στον Αγιο Παντελεήμονα - Ενας νεκρός και μία σύλληψη 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι καταληψίες ζητούν να μην γίνεται κατά την είσοδο στη Λέσχη επίδειξη της κάρτας σίτισης και να υπάρξει άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ