Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον μαθητή που πιάστηκε στις Πανελλήνιες με ακουστικό

δικαστήρια δικαστική αίθουσα

Σε δύο επίπεδα κινείται η έρευνα

Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Θεσσαλονίκη ερευνά ποινικές ευθύνες για τον μαθητή που πιάστηκε από επιτηρητές να αντιγράφει στις Πανελλήνιες με ακουστικό στο αυτί

Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία.

Η έρευνα κινείται σε δύο επίπεδα: αφενός να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης ή της πλαστογραφίας από τον διαγωνιζόμενο μαθητή και αφετέρου να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί του ώστε να αποδοθούν και σε αυτούς οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ληφθούν καταθέσεις από τους καθηγητές – επιτηρητές, να κατασχεθεί το ακουστικό – «ψείρα» και να εξεταστεί το γραπτό του.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Κατσουρή: Συμπληρωματικές απολογίες για τους πρώτους 45 κατηγορούμενους

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο διαγωνιζόμενος μαθητής έδινε πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Επιτηρητές άκουσαν ένα βουητό στην αίθουσα και τότε ανακάλυψαν ότι είχε ακουστικό στο αυτί. Το γραπτό του, όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, μηδενίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ