Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Ζέρβα για παράταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Ζέρβας

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών έχει σπεύσει να κάνει χρήση αυτών των μέτρων

Την προώθηση ρύθμισης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, ζητά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με παρέμβασή του στην κυβέρνηση και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2022 οι μεταβιβάσεις ακινήτων γίνονται με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες και με απλή υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και ιδιοκτήτη, χωρίς να απαιτείται η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών έχει σπεύσει να κάνει χρήση αυτών των ευνοϊκών μέτρων, γεγονός που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων έκδοσης ΤΑΠ που κατατίθενται στις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων της χώρας, οι οποίες και καλούνται μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο αριθμό υποθέσεων.

Ο κ. Ζέρβας έχει καταθέσει την πρόταση η ισχύς των παραπάνω ευνοϊκών μέτρων στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων να παραταθεί και πέραν της 31ης Ιανουαρίου, ώστε να υπάρξει ομαλή ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης
"100 χρόνια Τούμπα – Η γειτονιά των προσφύγων θυμάται κι ονειρεύεται"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.