Θεσσαλονίκη: Πάσχα στην Καλαμαριά παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το Πάσχα στην Καλαμαριά, την οποία επέλεξαν για τις Άγιες αυτές ημέρες οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης, τιμώντας την με την παρουσία τους, μία χρονιά πολύ ξεχωριστή, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, παρουσία του Δήμαρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και πλήθος κόσμου, έψαλλαν το «ω γλυκύ μου έαρ» ο Περιφερειάρχης Κ.Μ, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κων/νος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, οι οποίοι στη συνέχεια ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

O Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, τη Μεγάλη Πέμπτη, παραβρέθηκε επίσης στην Καλαμαριά.

Παρόν και ο πολιτευτής, Διαμαντής Γκολιδάκης, στο πλευρό του κ. Δαρδαμανέλη, στον Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του κόσμου καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και το βράδυ της Ανάστασης στις εκκλησίες της Καλαμαριάς ήταν εντυπωσιακή, ενώ κατά την περιφορά του επιταφίου, οι δρόμοι πλημύρισαν από πολίτες, που με τα αναμμένα κεριά τους συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στο Θείο Δράμα.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Εισέβαλε σε internet cafe με μαχαίρι και πήρε τις εισπράξεις

«Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας φωτίσει τις ψυχές μας, να γίνουμε καλύτεροι, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την αγάπη και τη συγχώρεση. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προσπεράσουμε τους σκοπέλους και να προχωρήσουμε μπροστά», είναι η ευχή του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.