Θεσσαλονίκη: “Ποτάμι” η Ερμού εξαιτίας αγωγού που έσπασε

οδός Ερμού Θεσσαλονίκη πλημμύρα

Δεν έχει ρεύμα η περιοχή

Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (5/8) στην Ερμού, καθώς η οδός στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισε μετά από αγωγό νερού που έσπασε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όλα έγιναν γύρω στις 7 το πρωί του Σαββάτου. Ξαφνικά οι κάτοικοι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, που περιέγραψαν ως έκρηξη, και βγαίνοντας στο δρόμο διαπίστωσαν πως ένας αγωγός νερού έσπασε πλημμυρίζοντας την Ερμού της Θεσσαλονίκης.

Ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι και, αυτή τη στιγμή, είναι κλειστή η Ερμού, από το ύψος της Καρόλου Ντηλ έως το ύψος της Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγωγός έσπασε στην οδό Ερμού 33 και φούσκωσε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το σημείο και η Τροχαία να χρειαστεί να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο σημείο έχουν πλημμυρίσει υπόγεια, ενώ τα νερά μπήκαν και σε ισόγειο ξενοδοχείο, όπου το νερό έφτασε το ένα μέτρο και χρειάστηκε απάντληση υδάτων. Τουρίστες βγήκαν από αυτό με σακούλες στα πόδια.

Υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει σε παρακείμενο σημείο, όπου ακούστηκε έκρηξη αλλά αναμένεται να γίνει αυτοψία για να εξακριβωθούν τα αίτια. Στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, με όλες τις επιχειρήσεις να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ από τον όγκο του νερού έχουν υποστεί ζημίες και εμπορεύματα.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.