Θεσσαλονίκη: Πότε ξεκινά η 35η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι

Περισσότεροι από 30 Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα κάνουν την εμφάνισή τους

Αρώματα, χρώματα και μουσική θα γεμίσει και φέτος η πλάζ Αρετσού στην Καλαμαριά για την 35η Ανθοκομική Έκθεση, την οποία συνδιοργανώνουν από 26 Απριλίου έως 7 Μάϊου 2023, ο δήμος και η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς(ΔΕΤΕΚ).

«Κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα στην έκθεση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και ενώ λέμε πιάσαμε ταβάνι, συνεχώς διαψευδόμαστε», επισημαίνει με ικανοποίηση ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Πασχάλης Λεμονής, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΤΕΚ ΑΕ, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι στην ανθοκομική έκθεση δίνουν το «παρών» πολίτες όλων των ηλικιών, από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνοντας ότι η ανθοκομική έκθεση στην Καλαμαριά, έχει ταυτιστεί με την έλευση της Άνοιξης, ο ίδιος τονίζει ενδεικτικά ότι «αν όχι όλοι οι Θεσσαλονικείς, τουλάχιστον σίγουρα όλοι οι δημότες της Καλαμαριάς την έχουν ταυτίσει με την πρωτομαγιά και περιμένουν πώς και πώς τη διοργάνωσή της για να κάνουν τις αγορές τους και να στολίσουν και να χρωματίσουν τα μπαλκόνια στα σπίτια τους».

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από τους εκθέτες λουλουδιών που θα εκτείνονται σε πάνω από 30 περίπτερα εντός της πλάζ Αρετσούς, θα δώσουν το «παρών» και άλλοι σε 20 περίπτερα, οι οποίοι και θα διαθέτουν κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης. Στην έκθεση θα συμμετέχουν επίσης διάφορες ΜΚΟ.

Διαβάστε επίσης  Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Αστυνομίας και Απόλλωνα Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Πλούσιο θα είναι σύμφωνα με τον κ. Λεμονή και πολιτιστικό πρόγραμμα που θα εμπλουτίζει τις βραδιές σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Περισσότεροι από 30 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την πόλη θα διασκεδάζουν καθημερινά τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ ζωντανή μουσική και προγράμματα απασχόλησης παιδιών θα εγγυώνται τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων.

Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης θα είναι η συναυλία εγκαινίων, 27 Απριλίου με τη Λίτσα Γιαγκούση και το Πρωτομαγιάτικο παραδοσιακό γλέντι με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ