Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών

Στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου Σταδίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

“Ο αστικός αμπελώνας αποτελεί ένα δημιούργημα του σημερινού Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Για όσους θυμούνται παλιότερα στο σημείο αυτό υπήρχε το μηχανουργείο του δήμου. Πλέον η έκταση αυτή αποτελεί ένα διαμάντι στην καρδιά της πόλης”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Ο αστικός αμπελώνας του δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το 2013 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την ιδιότητα τότε του Αντιδημάρχου. “Ο αστικός αμπελώνας αγαπήθηκε από όλη τη γειτονιά, που σέβεται και προσέχει τον χώρο. Άλλωστε με τη δημιουργία του έχει βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών”, επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης.

Ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε στον χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό μηχανουργείο ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Αιτήσεις για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *