Θεσσαλονίκη: Προχωρούν τα έργα για το πρώτο «Πάρκο για Ολους» στην Τούμπα (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο «Πάρκο για Όλους», στην περιοχή της Τούμπας, που θα αποτελέσει έναν χώρο συνύπαρξης και συγχρόνως έναν καινούριο πνεύμονα πρασίνου, αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών μέσα στο καλοκαίρι.

Τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου επιθεώρησε σήμερα (24/02) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

"Πάρκο για Ολους" εργασίες Τούμπα Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Η περιοχή της Τούμπας πολύ άμεσα θα αποκτήσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο για τα παιδιά, ένα πάρκο για όλους, έναν χώρο όμορφο και φωτεινό, που τόσο πολύ της αξίζει», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τα έργα για τη δημιουργία του Πάρκου για Όλους προχωρούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Επεσαν" οι υπογραφές για τον τουριστικό ποδηλατόδρομο από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη

"Πάρκο για Ολους" εργασίες Τούμπα Κωνσταντίνος Ζέρβας

«O χώρος σιγά – σιγά μεταμορφώνεται. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομής και δικτύων και από δω και πέρα θα αρχίσουν οι διαμορφώσεις του χώρου. Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι ο χώρος θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικός στους συμπολίτες μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

"Πάρκο για Ολους" εργασίες Τούμπα Κωνσταντίνος Ζέρβας

Το πρότυπο «Πάρκο για Όλους» κατασκευάζεται στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσίλυπου και Ολυμπίας. Στο πλαίσιο του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη δημιουργείται ένα πάρκο βασισμένο στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες.