Θεσσαλονίκη: Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά ένα και πλέον χρόνο

δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Ζέρβας: “Σε λειτουργία όλες οι δημοτικές υπηρεσίες μετά την κυβερνοεπίθεση”

Θεσσαλονίκη: Την ικανοποίησή του για την επιστροφή στις διά ζώσης συνεδριάσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (20/09) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

“Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση με την πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι χάρη στην επιστήμη και στην τεχνολογία, χάρη στο εμβόλιο και στην εμπειρία από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πλέον εφικτή η επιστροφή σε ένα περιβάλλον κανονικότητας και σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης.

“Κοιτάμε την από εδώ και πέρα πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία”, είπε ο κ. Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, διατυπώνοντας την ευχή σε αυτή τη νέα φάση να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις όπου αυτό είναι δυνατό και συμφέρον για την πόλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε υπερήφανος γιατί “παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε όχι απλώς να μη σταματήσει η λειτουργία του Δήμου, αλλά να προχωρήσουμε και σε σειρά έργων, αλλαγών και παρεμβάσεων σε κάθε μέτωπο”.

“Η παρούσα Διοίκηση δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει χρόνο ούτε να καταστεί δέσμια ενός αέναου διαλόγου, μιας λογικής αέναης ματαίωσης ή προσχηματικών ενστάσεων”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη: Σήμα κανονικότητας με τη λειτουργία της ΔΕΘ

Σήμα κανονικότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέπεμψε και η 85η ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε χτες.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αιτήματα που διατύπωσε στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, με κορυφαίο αυτό της προώθησης ενός σχεδίου απαλλοτριώσεων, αναπλάσεων και άλλων παρεμβάσεων γύρω από τον άξονα του μετρό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, πρόκειται για μια προωθημένη πρόταση, προϋπολογισμού 325 εκατ. ευρώ, που μπορεί να καταστεί οδικός χάρτης παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Στο δημαρχείο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε λειτουργία όλες οι δημοτικές υπηρεσίες μετά την κυβερνοεπίθεση

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η αποκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από την κυβερνοεπίθεση που είχε σημειωθεί στα τέλη Ιουλίου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (20/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ζέρβα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ήδη υπάρχουν πλήρως λειτουργικές 630 τερματικές μονάδες, ενώ προγραμματίζεται η προμήθεια επιπλέον 500 υπολογιστών. “Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε λειτουργία. Σε διαφορετικό ποσοστό καθεμία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πολίτης που να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από υπηρεσία του Δήμου”, σημείωσε.

Δέκα χιλιάδες θεατές προσέλκυσε το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

“Το Φεστιβάλ Καλοκαιριού προσέφερε κάθε μέρα και μια μικρή γιορτή στην πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, με την οποία έγινε επί της ουσίας η επανεκκίνηση του πολιτισμού μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, οργανώθηκαν 28 εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 300 καλλιτέχνες, προσελκύοντας περίπου 10.000 θεατές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *