Θεσσαλονίκη: Σε μόνιμη βάση ο καθαρισμός του Θερμαϊκού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Η “Αλκίππη”, το ειδικό σκάφος για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, ξεκίνησε για φέτος το έργο του.

Στόχος είναι η διατήρηση, στο μέτρο του δυνατού, της καθαριότητας του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, από τις εκβολές του Αλιάκμονα μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Στο πρώτο του δρομολόγιο για τη χρονιά το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Οπως επισημάνθηκε από τα κυβερνητικά στελέχη, ο καθαρισμός του Θερμαϊκού με το ειδικό σκάφος θα γίνεται σε μόνιμη βάση, καθώς το έργο εντάχθηκε στον τακτικό προϋπολογισμό. Σε πρώτη φάση, θα βγαίνει οκτώ φορές το μήνα για οκτώ μήνες και αναμένεται να παραταθεί για το υπόλοιπο της χρονιάς. Σε κάθε δρομολόγιο θα συγκεντρώνει 200 κιλά απορρίμματα.

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: «Ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί οι Eλληνες και οι Ελληνίδες μπορούμε να σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά την Πατρίδα μας»

“Βάζουμε τέλος στην αγωνία των φορέων για το εάν και πότε θα ξεκινήσει ο καθαρισμός”, επισήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης που προσέθεσε: “Σταματάει η επαιτεία και ξεκινά η μόνιμη και τακτική επιχείρηση καθαρισμού σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αμυράς σημείωσε: “Εχω ζήσει αρκετά χρόνια στην άκρη του Θερμαϊκού, στην Περαία και στην Ανθέων και ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Θερμαϊκού και τις λύσεις που απαιτούνται. Είναι σημαντικό ότι θα γίνεται καθαρισμός από τα επιπλέοντα απορρίμματα και το πιο σημαντικό, τα πλαστικά. Το καραβάκι λέγεται Αλκίππη, που στη μυθολογία ήταν η προστάτιδα και συνοδός της Ωραίας Ελένης. Τώρα, η Αλκίππη θα είναι η συνοδός της Ωραίας Θεσσαλονίκης”.

Θεσσαλονίκη Θερμαϊκός

Θεσσαλονίκη Θερμαϊκός

Θεσσαλονίκη Θερμαϊκός