Θεσσαλονίκη: Σωρεία συλλήψεων για άπατες και κλοπές σε λεωφορεία και σπίτια

Θεσσαλονίκη εξαφάνιση

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορες περιπτώσεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου στη Θεσσαλονίκη, 6 άτομα για κλοπές και ληστείες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου (6) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και ληστείας, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης :

28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ευρισκόμενος εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε νεαρό ημεδαπό προκειμένου να του αποσπάσει την προσοχή και αποπειράθηκε να του αφαιρέσει αντικείμενα μέσα από την τσάντα του

3 ημεδαπών, ηλικίας 25, 23 και 25 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν από κοινού να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης. Στην κατοχή τους βρεθήκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν (25) κομμένες εξατμίσεις με τους καταλύτες τους τις οποίες αφαίρεσαν σε προγενέστερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης  Ξάνθη: Τρεις ακόμα συλλήψεις για την άγρια δολοφονία του 45χρονου

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς έπειτα από μεθοδική έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος (8) ατόμων για (5) περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος :

42χρονης ημεδαπής η οποία εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε οικία ηλικιωμένης αφαίρεσε τμηματικά το ποσό των 7.000 ευρώ

47χρονου ημεδαπού ο οποίος τον Οκτώβριο του 2021 έθραυσε υαλοπίνακα εισόδου καταστήματος πώλησης υφασμάτων πλην όμως δεν κατάφερε να εισέλθει στο εσωτερικό του.

(2) ημεδαπών ηλικίας 44 και 41 ετών, καθώς αφαίρεσαν από ημεδαπό το τσαντάκι του που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες προέβησαν σε 5 ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα της πόλης

(2) ημεδαπών ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εισήλθαν σε διαμέρισμα όπου διέμεναν ηλικιωμένοι και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν 1.780 ευρώ και

27χρονου αλλοδαπού ο οποίος αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα αποστέλλουν σχετικά».