Θεσσαλονίκη: Σπείρα βρήκε τους τραπεζικούς κωδικούς εταιρίας και απέσπασε πάνω από 21000 ευρώ

Θεσσαλονίκη εξαφάνιση

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων

Τέσσερις περιπτώσεις απάτης, που συνέβησαν από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση έξι ημεδαπών, ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, οι οποίοι αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, μέσω κωδικών e-banking, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 21.319 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τις ηλεκτρονικές απάτες είναι η εξής:

«Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν τέσσερεις (4) περιπτώσεις απάτης και δύο (2) απόπειρες απάτης, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Ειδικότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δέκα ημεδαπών (τέσσερεις γυναίκες και έξι άντρες) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα.

Διαβάστε επίσης  Θρίλερ με το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση - Τι ερευνούν οι αρχές

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος:

– 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων ζήτησε τους κωδικούς e-banking πολίτη, με τους οποίους αποπειράθηκε να κάνει μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του παθόντα.

– 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσω ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος, που ανήρτησε στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποσπάσει από παθόντα το χρηματικό ποσό των (1.680) ευρώ.

-Έξι ημεδαπών, ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, οι οποίοι αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, μέσω κωδικών e-banking, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (21.319) ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, υπενθυμίζεται πως για την προστασία και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών υπάρχουν σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr».