Θεσσαλονίκη: Στελεχώνεται παγκόσμιο τμήμα της Pfizer για την ασφάλεια των φαρμάκων

Pfizer

Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν στελέχη της εταιρίας

Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νίκο Νίτσα συναντήθηκε ομάδα επιτελικών στελεχών της Pfizer στα γραφεία του συλλόγου.

Συνάντηση με φόντο, όπως τον ενημέρωσαν, την έναρξη λειτουργίας και στελέχωσης ενός νέου παγκόσμιου τμήματος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη “όπου και θα δραστηριοποιείται στην ασφάλεια των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο με γνώμονα τη δημόσια υγεία”.

Όπως τόνισαν στον κ. Νίτσα, ως εκπρόσωπο μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές κοινότητες (ο ΙΣΘ έχει 9.000 μέλη – γιατρούς όλων των ειδικοτήτων) «…στο νέο αυτό τμήμα οι Safety Risk Leads θα είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας ενός ή περισσοτέρων φαρμάκων της Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα δεδομένα αυτά θα προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη- κλινικές μελέτες (invitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Αρμοδιότητα τους θα αποτελεί επίσης η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων».

Ακόμη επισημάνθηκε στον κ. Νίτσα ότι «το νέο αυτό τμήμα πρόκειται να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας ώστε όσοι το επιθυμούν να εργαστούν συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη και βελτιστοποίηση φαρμάκων και εμβολίων».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ επιδοκίμασε την απόφαση του παγκόσμιου οργανισμού να ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο τμήμα ασφαλείας φαρμάκων με τη συνδρομή και τον καθοριστικό ρόλο γιατρών της πόλης -τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα- οι οποίοι και στα χρόνια της πανδημίας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Pfizer για την απόφαση να επενδύσει ακόμη περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στον ιατρικό τομέα διαβεβαιώνοντας ότι η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει και να αναπτύξει παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις διότι διαθέτει άρτιο επιστημονικό προσωπικό γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς αφού μέλη του ΙΣΘ στελεχώνουν νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλον τον πλανήτη. «Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν νωρίτερα -το πρώτο κρούσμα στη χώρα καταγράφηκε εδώ- και με αυταπάρνηση τον τότε “άγνωστο” ιό. Αυτή η επίπονη και επίμονη εμπειρία είναι πολύτιμη για τις επόμενες γενιές και… επιδημίες. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της δημόσιας υγείας στην οποία πάντα οι γιατροί είχαν, έχουν και θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Διαβάστε επίσης  Ταχιάος: "H Αττικό Μετρό Α.Ε. αλλάζει όνομα και γίνεται Ελληνικό Μετρό Μονοπρόσωπη Α.Ε."

­Για περισσότερες πληροφορίες (και θέσεις εργασίας) μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Safety Risk Lead (SRL) Senior Manager (MD)

Pfizer