Θεσσαλονίκη: Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ τα Ευρωπαϊκά κύπελλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ (ΦΩΤΟ)

“Η Θεσσαλονίκη σήμερα υποδέχεται τα δύο ιστορικά κύπελλα”

Θεσσαλονίκη: Το Μουσείο της ΧΑΝΘ, όπου εκτίθενται τα δύο τρόπαια Ευρωμπάσκετ που κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας, το 1987 και το 2005, επισκέφθηκε σήμερα (27/11) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλη Λιόλιο και τον ταμία της ΕΟΚ και Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ζεϊμπέκη.

Εν όψει και του αυριανού -πρώτου επίσημου μετά από 34 χρόνια- αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Θεσσαλονίκη σήμερα υποδέχεται τα δύο ιστορικά κύπελλα που κατέκτησε στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ελλάδας -η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων. Υποδέχεται το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αλλά κυρίως υποδέχεται την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ για τον πρώτο επίσημο αγώνα της μετά από 34 χρόνια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Χαιρόμαστε που γίνεται ένα καινούριο ξεκίνημα σε μια προσπάθεια να φέρουμε νέες επιτυχίες. Συνιστά διπλή χαρά το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση -αυτή η δέσμευση όλων μας- γίνεται στον χώρο της ΧΑΝΘ, όπου γεννήθηκε το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται κοντά και στον αυριανό αγώνα της Εθνικής Ομάδας αλλά και σε κάθε προσπάθεια, ώστε το άθλημα αυτό, που τόσο πολύ αγάπησε ο Έλληνας και που τόσο πολύ του ταιριάζει, να αποκτήσει όλες τις υποδομές και κάθε ενίσχυση, για να φτάσουμε σε νέες στιγμές δόξας και περηφάνιας, αντίστοιχες αυτών του 1987 και του 2005”.

Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ ήταν παρόντες και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των αξέχαστων θριάμβων, όπως ο Νίκος Σταυρόπουλος από την ομάδα του 1987 και οι Νίκος Ζήσης και Δήμος Ντικούδης από αυτήν του 2005.

EUROBASKET

EUROBASKET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *