Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την 24χρονη (ΦΩΤΟ)

“Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σ’ αυτή τη θέση”

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται αυτή την ώρα για την 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Το κεντρικό μήνυμα των παρευρισκομένων είναι: “Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σ’ αυτή τη θέση” ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως: “Για κάθε βιαστή και ομοφοβικό, υπάρχει μία θέση στον Θερμαϊκό”.

Επίσης οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά των βιασμών της πατριαρχίας αλλά και των ΜΜΕ.

Σε ανάρτησή που έγινε στο facebook, η συλλογικότητα Witches Fight Back που συμμετέχει στην διαμαρτυρία αναφέρει:

Στον απόηχο του βιασμού της 24χρονης αδερφής μας από το συρφετό επιχειρηματιών νύχτας, γόνων πλούσιων οικογενειών και των όσων καταγγελιών ακολούθησαν στα social media, θελήσαμε να βρεθούμε στο δρόμο, να φωνάξουμε ενάντια στην έμφυλη βία και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στους δρόμους της πόλης. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην αδερφή μας και σε όλες τις επιζώσες έμφυλης βίας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συγκεντρώσεις προγραμματισμένες για σήμερα (17/5)

Οι καταγγελίες που ακολούθησαν βοήθησαν να ξετυλιχτεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και κακοποιήσεων. Παρά τη μήνυση οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Ηλίας Γκιώνης, συνεχίζουν να καλούν γυναίκες στα πάρτυ τους με στόχο την σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ο αγώνας της αδερφής μας απέναντι σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική δύναμη, διασυνδέσεις και εξουσίες είναι αγώνας όλων μας. Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σ’ αυτή τη θέση.

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση Θεσσαλονίκη συγκέντρωση

Φωτογραφίες: Θανάσης Ελμάζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.