Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Δημητράκη στα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

συγκέντρωση αλληλεγγύης Γιάννη Δημητράκη δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση γίνεται για την στήριξη του Γιάννη Δημητράκη, την ώρα που εντός των Δικαστηρίων συζητάτε το αίτημα για διακοπή της ποινής του.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων:

«Τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιτίας των άγριων χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι και το πρόσωπο. Στις 3 Ιουνίου, οι ανθρωποφύλακες του κράτους τον μεταφέρουν εσπευσμένα πίσω στις φυλακές του Δομοκού, παρότι, οι θεράποντες γιατροί εισηγήθηκαν τη μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης υγείας, διότι έχει πληγεί η ευρυθμία του εγκεφάλου του.

Διαβάστε επίσης
Πέτρος Φιλιππίδης: "Εκείνη μου επιτέθηκε" – Στη δημοσιότητα το απολογητικό του υπόμνημα

συγκέντρωση αλληλεγγύης Γιάννη Δημητράκη δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Η απόκρυψη του συμβάντος από πλευράς του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η εσκεμμένη συγκάλυψη του γεγονότος από πλευράς της Διεύθυνσης των φυλακών Δομοκού (ακόμα και στους οικείους του που δεν γνώριζαν πως έδινε μάχη για τη ζωή του) καθώς και η επαναφορά του στις φυλακές Δομοκού, μαζί με τους παρ’ ολίγον δολοφόνους του (το σύνολο των οποίων επίσης αποκρύπτεται), και η άρνηση για την άμεση μεταφορά του σε Κέντρο Αποκατάστασης αποτελούν τη συνέχιση της κρατικής μεθόδευσης για την εξόντωση του συντρόφου. Μεθόδευση που έστρωσε το έδαφος για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αναρχικός κρατούμενος και που όπλισε τα χέρια των συμμοριών που δρουν με τις ευλογίες των κρατικών μηχανισμών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ»

συγκέντρωση αλληλεγγύης Γιάννη Δημητράκη δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *