Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στις σημερινές κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση

Εξω από το Αστυνομικό Μέγαρο

Ανδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε έντεκα προσαγωγές στις σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ.

Έτσι, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη με την οδό Μοναστηρίου να είναι κλειστή.

Από τους έντεκα, οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας είναι στο νοσοκομείο.  Και αυτό γιατί κατά τη διαδικασία της προσαγωγής του φέρεται να γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικούς. Οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στην ασφάλεια και οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μάλιστα, ο ένας από τους δυο που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ριζοσπάστης.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης σχολίασε: “Η πανελλαδική απεργία είχε μεγάλη επιτυχία. Ένας από του στόχους της με παρέμβαση στο λιμάνι ήταν να δείξει ο κόσμος που συμμετείχε σε αυτήν την αντίθεση του λαού την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει Νατοϊκό τσιφλίκι το λιμάνι που οι λαοί θέλουν λιμάνι ειρήνης και αδελφοσύνης. Το πρωί οι διαδηλωτές δέχτηκαν την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής και ουσιαστικά κατηγορούνται με ανυπόστατες κατηγορίες, τη στιγμή που χωρίς καμία πρόκληση δέχτηκαν βάναυση επίθεση με έναν να έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με ράμματα στα χείλη από τις γροθιές που δέχτηκε. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τις ανυπόστατες κατηγορίες στη λογική της κάλυψης των ευθυνών των δυνάμεων καταστολής και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους”.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αδέλφια αποσυναρμολογούσαν παράνομα αυτοκίνητα και ρύπαιναν το περιβάλλον (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση