Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του κοριτσιού που φέρεται να κακοποιήθηκε από την βρεφονηπιοκόμο 

Πτολεμαΐδα παιδικός σταθμός, Δήμος Θεσσαλονίκης, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, εγγραφές ΟΑΕΔ Παιδικούς Σταθμούς

Υπάρχουν καταγγελίες για τουλάχιστον τρεις ακόμα περιπτώσεις βίας

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του 16 μηνών κοριτσιού, το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε από μία βρεφονηπιοκόμο σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Την γυναίκα κατήγγειλε συνάδελφός της και ακολούθησε η σύλληψή της με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα, το κορίτσι επέστρεψε στο σπίτι από τον παιδικό αδιάθετο, την αγκάλιαζε και δεν την άφηνε. Την έβαλε να κοιμηθεί.

Πριν ξυπνήσει το παιδί η μητέρα είχε κλήση από το τμήμα Ανηλίκων και της ανέφεραν ότι η κόρη της κακοποιήθηκε από την κυρία της. «Διαπιστώθηκε ότι είχε μελανιά στο πόδι και γρατζουνιά», λέει η ίδια.

Όπως περιγράφει η μητέρα, το κορίτσι τις τελευταίες ημέρες δεν ήθελε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, γεγονός που δεν συνέβαινε νωρίτερα.

«Υποτίθεται όταν είσαι παιδαγωγός κάνεις λειτούργημα. Όλες οι δουλειές δεν είναι για όλους. Θα μπορούσε να στραφεί σε άλλο επάγγελμα. Ειδικά σε ένα παιδάκι 16 μηνών που δεν μπορεί καν να σου αντιμιλήσει απορώ πως μπορείς να σηκώσεις χέρι», αναφέρει η μητέρα.

Η 47χρονη αρνείται τις κατηγορίες και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία σε βάρος της και ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας. Η γυναίκα η οποία εργάζεται για πολλά χρόνια στον βρεφονηπιακό, θα καθίσει στο εδώλιο του Αυτοφώρου το Σάββατο.

Η 47χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την Πέμπτη, ο οποίος της απήγγειλε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική κάκωση και βλάβη σε βάρος ανηλίκων, σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Καταγγελίες υπάρχουν για τουλάχιστον τρεις ακόμα περιπτώσεις βίας σε βάρος μικρών παιδιών.