Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα-Κωνσταντινίδη για την προβολή αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της πόλης

Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΟΔΑΠ

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι κύριοι Ζέρβας και Κωνσταντινίδης συζήτησαν εκτενώς θέματα σχετικά με την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της πόλης, ενώ διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΔΑΠ μετέφερε μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού για συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς φορείς. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Πρόεδρος του ΟΔΑΠ διερεύνησαν σε πρώτο επίπεδο τις δυνατότητες ανάδειξης των μουσείων αλλά και ειδικότερα του Λευκού Πύργου μέσω πιθανής αξιοποίησης χώρων στη νέα παραλία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων προβολής όπως και η δυνατότητα υλοποίησης ενός έξυπνου συστήματος πληροφοριακής σήμανσης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης για οδηγούς και πεζούς.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Η πανδημία σφράγισε τις δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας - Ο απολογισμός της διετίας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΟΔΑΠ συμφώνησαν να έχουν συχνές συναντήσεις και να διευρύνουν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Ο κ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το θεσμικό πλαίσιο και το οργανόγραμμα του Οργανισμού καθώς και για το rebranding που γίνεται αυτήν την περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *