Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για τα αιματηρά επεισόδια στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2017

επεισόδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου στην περιοχή της Περαίας στην Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το 2017.

Και αυτό γιατί σε σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Ποινικού Τμήματος Πρωτοδικείου Βόλου. Συγκεκριμένα, στο διατακτικό της απόφασης κηρύσσεται ένοχος με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για πράξεις βιαιοπραγίας με αφορμή αθλητική εκδήλωση από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ

“Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την προηγούμενη ημέρα (12-09-2023), συνελήφθησαν:

– Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου Τρικάλων με την οποία ανακαλείται η υφ’ όρον απόλυσή του και διατάσσεται η σύλληψή του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επιβλήθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, ήτοι κάθειρξη (1) έτους και (2) μηνών για θανατηφόρα βλάβη.

– Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Περαίας, 35χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Ποινικού Τμήματος Πρωτοδικείου Βόλου που αφορά στα επεισόδια με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, στη Νέα Ιωνία Βόλου το Μάιο του 2017. Συγκεκριμένα, στο διατακτικό της απόφασης κηρύσσεται ένοχος με ποινή φυλάκισης (18) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για πράξεις βιαιοπραγίας με αφορμή αθλητική εκδήλωση από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

Διαβάστε επίσης  Σοκαριστικό βίντεο μαθητή να ρίχνει αναίσθητη την καθηγήτριά του - Κινδυνεύει με 30 χρόνια φυλάκισης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.