Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που πέταξε μπογιά στο ρωσικό προξενείο

αστυνομία σύλληψη

Σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκε πλήθος οπλισμού και πυροτεχνικών κατασκευών

Στη σύλληψη ενός 29χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας συνελήφθη για ρίψη μπογιάς στο κτίριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου που προέβη στη ρίψη μπογιάς στο κτήριο που στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας, το οποίο εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αγρια οικογενειακή διαμάχη για τρακτέρ που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος μεσημβρινές ώρες χθες (06-06-2024) κινούμενος με δίκυκλο ιδιοκτησίας του έριψε μπογιά λευκού χρώματος στην πρόσοψη του ανωτέρω κτηρίου.

Λίγο αργότερα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 7 μαχαίρια διαφόρων τύπων,
• 2 σιδηρογροθιές,

• 2 ασφαλιστικοί μοχλοί χειροβομβίδας,
• 5 φυσίγγια και κάλυκας,
• 2 ναυτικοί πυρσοί και 26 κροτίδες.

Επίσης, σε έρευνα του οχήματος του, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε μπογιά λευκού χρώματος, όμοιο με αυτό που έριψε στο Προξενείο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως”.

αστυνομία σύλληψη