Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη φαρμακοποιός για παράνομη διακίνηση χιλιάδων φαρμάκων

ΓΓΠΠ, ΦΣΘ Πανελλήνιο Συνέδριο

Είχαν ήδη συνταγογραφηθεί και δεν έφεραν την ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ

Συνελήφθη φαρμακοποιός στη Θεσσαλονίκη ο οποίος διακινούσε φάρμακα τα οποία είχαν ήδη συνταγογραφηθεί και δεν έφεραν το μέρος της ταινίας γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο επικολλάται στις συνταγές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, στο φαρμακείο που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.659 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων, που δεν έφεραν το προαναφερόμενο μέρος της ταινίας γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., μεταξύ των οποίων και 200 συσκευασίες ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, που περιείχαν συνολικά 4.796 δισκία, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο φαρμακοποιός. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα παρόλο που είχαν συνταγογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο, οι συνταγές δηλώθηκαν ψευδώς ότι εκτελέσθηκαν από το εν λόγω φαρμακείο, ενώ τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καταγγέλλει απάτη σχετικά με σκευάσματα για καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμοδία Χημική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον προσδιορισμό της ζημίας καθώς και τυχόν άλλων αδικημάτων σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.