Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη φαρσέρ που πήρε τηλέφωνο για δήθεν βόμβα

Θεσσαλονίκη εξαφάνιση

Αναζητείται ο συνεργός του

Στη σύλληψη 17χρονου ο οποίος με συνεργό του κάλεσαν στην ΕΛΑΣ και έκαναν φάρσα για δήθεν βόμβα στο σχολείο τους, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος και ο φίλος του κάλεσαν στην ΕΛΑΣ για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης.

Μετά από την άμεση έρευνα των αρχών, ο 17χρονος συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την σύλληψη του φαρσέρ είναι η εξής:

«Η άμεση κινητοποίηση και η έρευνα αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σχετικά με τηλεφώνημα για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, οδήγησε στη σύλληψη νεαρού για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 20χρονος έκλεψε κράνος αστυνομικού για να το... ανεβάσει στο TikTok

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (21-09-2023), το Κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο εξερεύνησης του χώρου για την προστασία των παρευρισκομένων, αλλά και έλεγχο προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε απειλή.

Αφού εξερευνήθηκαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος με αρνητικό αποτέλεσμα, συνεχίστηκε η έρευνα απ’ όπου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από δύο ημεδαπούς ηλικίας 17 ετών, ένας εκ των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».