Θεσσαλονίκη: Θα γεμίσει πανιά ο Θερμαϊκός για οκτώ μέρες

ΝΟΘ

Θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ILCA6 νέων – νεανίδων ιστιοπλοΐας

Για οκτώ ημέρες ο Θερμαϊκός κόλπος στη Θεσσαλονίκη θα γεμίσει πανιά!

Και αυτό γιατί θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA6 νέων – νεανίδων από τις 29 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τους αγώνες στηρίζουν ακόμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

400 πληρώματα νέων από 34 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν δώσει ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, το διάστημα 29 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA6 της κατηγορίας τους.

«Είναι ένας σημαντικός αγώνας, κυρίως για τους νέους Έλληνες ιστιοπλόους της κατηγορίας. Αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν χωρίς έξοδα και να αποκομίσουν εμπειρίες ζωής, μετρώντας τις δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς, πάλι, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε διά ζώσης τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες της κλάσης. Ιδίως, στην κατηγορία των γυναικών, που θα μονομαχήσουν στον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού με σκάφη Ολυμπιακών προδιαγραφών. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ν.Ο.Θ., Λάζαρο Τσαλίκη για την επιμονή του να φέρνει στην χώρα μας και στον Όμιλο του αγώνες που βάζουν την ιστιοπλοϊα στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό χάρτη. Τα ιστιοπλοϊκά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω μας για οκτώ μέρες!», ήταν το πρώτο σχόλιο της Ολυμπιονίκη και προέδρου της ελληνικής κλάσης ILCA, Βιργινίας Κραβαριώτη και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης  Νέος σοβαρός τραυματισμός σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου - Ζωντανός από θαύμα ένας 19χρονος (ΦΩΤΟ)

«Τα ILCA είναι γρήγορα σκάφη. Γίνονται πιο διασκεδαστικά, όταν έχει περισσότερο αέρα. Από αθλήτρια θυμάμαι πως ο στίβος της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ενδιαφέρον. Έχει πολλές εναλλαγές με τα παιχνίδια του καιρού. Οπότε ένα ιστιοπλόος πρέπει να έχει στρατηγική στον αγώνα του. Θεωρώ ότι μέσω της διοργάνωσης, τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες. Καλώ τον κόσμο να επισκεφθεί το Ν.Ο.Θ. έστω και μια μέρα κατά τη διάρκεια των αγώνων, για να διαπιστώσει από κοντά πόσο όμορφο και ενδιαφέρον άθλημα είναι η ιστιοπλοϊα».