Θεσσαλονίκη: «Υπήρχε μελέτη για την ανακαίνιση στο Μπιτ Μπαζάρ αλλά δεν προχώρησε», λέει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων

Θεσσαλονίκη τρύπα 19χρονοι

Εχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για την τρύπα που έπεσαν οι δυο 19χρονοι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υποχώρηση του εδάφους σε στοά του Μπιτ Μπαζάρ, που είχε ως αποτέλεσμα δυο 19χρονοι να βρεθούν σε μια τρύπα τριών μέτρων.

Τώρα, προκύπτουν νέα στοιχεία για την τρύπα που άνοιξε και τραυμάτισε τα δύο νεαρά άτομα.

«Πριν από μερικά χρόνια υπήρξε μια μελέτη για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του συγκροτήματος, δεν έγινε όμως γιατί η υπηρεσία νεοτέρων μνημείων βάζει κάποιους όρους που οι ιδιοκτήτες δεν αποδέχονται», όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.
Η 19χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη χειρουργική του Γεννηματά χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει, με τον φίλο της να έχει πάρει εξιτήριο.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Νεκρή 70χρονη που έπεσε από μπαλκόνι 6ου ορόφου

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Πανικοβληθήκαμε, απλά έπεσε το έδαφος», λέει η 19χρονη που έπεσε σε τρύπα στο Μπιτ Μπαζάρ

Το Μπιτ Παζάρ είναι ένας ιδιωτικός χώρος ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Το πρωί λειτουργούν παλαιοπωλεία, και το βράδυ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συνολικά εμπλέκονται πάνω από 350 ιδιοκτήτες.

Ο τραυματισμός των δύο νεαρών προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης δια παραλείψεως ή κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο εισαγγελέας ζητά επιπλέον να γίνει αυτοψία του χώρου, να ελεγχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη για την στατικότητα του κτιρίου.

Πηγή: ertnews.gr