Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο μουσικός Χρήστος Γερμένογλου

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο Χρήστος Γερμένογλου.Ο σπουδαίος μουσικός, δάσκαλος, συνθέτης και συγγραφέας νόσησε με κορονοϊό και τελικά, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη.

Γεννημένος στη Γερμανία και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ήταν ένας μουσικός με ερεθίσματα από την τζαζ σκηνή, την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική και συμμετείχε στο παρελθόν σε πλήθος διοργανώσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, δίδασκε τύμπανα και ήταν ιδρυτικό μέλος του προγράμματος μουσικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων, Baby Artist.

Είχε ασχοληθεί επίσης, με την συγγραφή και πριν μερικά χρόνια, κυκλοφόρησε το βιβλίο «27’ λεπτά» από τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν».

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ελλάδα με Βυζαντινή μουσική και τύμπανα. Συνέχισε στις Η.Π.Α., όπου σπούδασε τύμπανα, κλασικά κρουστά, κρουστά της Λατινικής Αμερικής και τζαζ.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 43χρονο που πέθανε "αβοήθητος" στο Παπανικολάου

Δίδαξε ακόμα, στο Πρόγραμμα Προσχολικής Μουσικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων του University of Nevada, Las Vegas.

Επένδυσε μουσικά ταινίες του βωβού κινηματογράφου, συνεργάστηκε με χοροθεατρικές ομάδες και συνέπραξε σε αυτοσχεδιαστικά δρώμενα μουσικής, ζωγραφικής, κίνησης, ποιητικού και θεατρικού λόγου. Είχε επίσης ηχογραφήσει μουσική για το θέατρο. Είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.