Θωρακίζεται για τις πλημμύρες η Θεσσαλονίκη – Τι ειπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη

βροχές καιρός Θεσσαλονίκη

Οι έντονες βροχοπτώσεις ταλαιπωρούν την πόλη

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν από την πρόσφατη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν και την αφορμή για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο.

Στη σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που προκύπτουν από τις έντονες βροχοπτώσεις και ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας, Δήμητρα Αγκαθίδου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Γωγώ Κωτίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθηγητής Άγις Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Πενέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης και η Διευθύντρια Μελετών της εταιρίας, Σεβαστή Τέγου.

Οι μελέτες της ΕΥΑΘ

Κατόπιν προγραμματικής συμφωνίας και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΥΑΘ εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης σε τρία «κόκκινα» σημεία, όπου παρουσιάζονται συστηματικά προβλήματα και συγκεκριμένα στην Αγίων Πάντων, στην περιοχή των Δικαστηρίων (Κουντουριώτη, ΟΛΘ) και στην Εθνικής Αμύνης (Βασιλικό Θέατρο). Οι μελέτες αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και αρχές του 2025 θα εγκατασταθεί ανάδοχος.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αν χρωστάτε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πως να πληρώσετε

Συμφωνήθηκε ακόμη ότι μέχρι την έναρξη των εργασιών, εντός διαστήματος 3-4 μηνών, η ΕΥΑΘ θα αναλάβει να υλοποιήσει κατασκευαστική αποχετευτική παρέμβαση στην Παλαιά Παραλία, στο ύψος του Οργανισμού Λιμένος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας των βροχοπτώσεων επί της Λεωφόρου Νίκης και της οδού Κουντουριώτου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη όσο και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ για την άμεση απόκρισή τους στην αντιμετώπιση των κρίσιμων αυτών θεμάτων για την πόλη.