Το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών υπέρ της παραμονής των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου

thessaloniki metro venizelou erga μετρό Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη σταθμός Βενιζέλου

Ζητά επίσης την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου

Θεσσαλονίκη: Τη διατήρηση των μοναδικής αξίας αρχαίων ευρημάτων στη θέση που βρέθηκαν επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, αλλά και την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της διοίκησης, για να εγκριθεί ομόφωνα από το Σώμα. Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος περί απομάκρυνσης των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον χώρο στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης, τις απόψεις και διαμαρτυρίες κορυφαίων προσωπικοτήτων σε Αμερική, Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τη διατυπωμένη γνώμη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θεωρούμε ως βέλτιστη λύση την διατήρηση των αρχαιοτήτων εντός του σταθμού και την ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον Πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη

»Ζητούμε την άμεση κατάθεση αίτησης προς την UNESCO για την αναγνώριση του μνημείου ως ”Χώρο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς”. Πρέπει να αναδειχτεί η ιστορία 2.500 ετών που συνοδεύει αυτήν την πόλη και να ενταχθεί επιτέλους αυτή στον τουριστικό σχεδιασμό της χώρας.

»Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ στη δυτική πλευρά της πόλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *