Τουλάχιστον τέσσερις νέες κινηματογραφικές παραγωγές στην Θεσσαλονίκη το 2022 (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

film office Θεσσαλονίκη

Τα αισιόδοξα μηνύματα που δίνει ο τουρισμός παρουσιάστηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Και το 2022 θα είναι μια χρονιά που η Θεσσαλονίκη θα… πρωταγωνιστήσει στις κινηματογραφικές παραγωγές υψηλού επιπέδου.

Αυτό έγινε γνωστό στην εκδήλωση με θέμα «Οι κινηματογραφικές παραγωγές ως μοχλός ανάπτυξης τουριστικής ανάπτυξης των περιφερειών» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, Philoxenia.

Η ταινία “The Enforcer” με τον Αντόνιο Μπαντέρας ήταν μόνο η αρχή. Κι ενώ στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να βρίσκονται αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Μέγκαν Φοξ και ο Τζέισον Στέιθαν για την ταινία “Αναλώσιμοι 4”, ήδη το ενδιαφέρον για την επόμενη χρονιά στο κομμάτι των παραγωγών είναι μεγάλο.

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι ταινίες που αναμένεται να κάνουν γυρίσματα στην πόλη, ενώ μία από αυτές αναμένεται να δείξει και την πραγματική εικόνα και τις ομορφιές της. Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, σημείωσε πως η παρουσία των συνεργείων για τις παραγωγές, αυξάνει τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης.

Ικανοποίηση για το τουριστικό ρεύμα στην Κεντρική Μακεδονία

“Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα στις αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας τις Περιφέρειες Αιγαίου και Αττικής” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης
Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: "Τρέχει" γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της πόλης στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων

Μάλιστα σημείωσε πως “αυτό δεν είναι το ταβάνι αλλά το πάτωμα πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τα επόμενα χρόνια για να απογειώσουμε τουριστικά την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”.

film office

film office

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.