Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: “Νέα αρχή στην Παιδεία, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής”

Τσίπρας

Τι τόνισε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την ανάγκη «νέας αρχής» στην Παιδεία , παραθέτοντας τη μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο, και η οποία συμπεριλαμβάνει την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Στην Παιδεία χρειαζόμαστε μία νέα αρχή, μια τολμηρή δημοκρατική μεταρρύθμιση, με στόχο ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, και ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο πανεπιστήμιο, ανοιχτό σε όσους νέους έχουν μαθησιακή δυνατότητα και ισχυρή θέληση για γνώση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

Την καθιέρωση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Την άμεση επιπλέον ενίσχυση με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για καθένα που θα συνταξιοδοτείται.

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: «Το επιτελικό χάος και το ρεζίλι του lockdown εναλλάσσονται με εσωτερικές φαγωμάρες και εριστικές ειρωνείες»

Το διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας, του αριθμού μελών ΔΕΠ, με 2.000 διορισμούς ανά έτος.

Τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης.

Τη ριζική αναβάθμιση του απολυτηρίου του Λυκείου, με ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση του προγράμματος, ώστε στη Γ’ Λυκείου να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες.

Την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει αλλά δεν εφαρμόστηκε, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου.

Τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *