Τζιτζικώστας: “Oι κινηματογραφικές παραγωγές έφεραν έσοδα 140 εκατ. ευρώ”

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Επταπυργίου.

Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται για τα… καλά στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή.

«Έχουμε ήδη 140 εκατ. ευρώ σε έσοδα, μόνο από τις παραγωγές στον τόπο μας. Έχουν γίνει 100.000 διανυκτερεύσεις, ενώ δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας μόνο από το γεγονός ότι πλέον η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία εμπλέκονται ως ένας τόπος για να γίνονται κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, η ΠΚΜ να είναι ο σύγχρονος θεσμός που ενώνει, κινητοποιεί και ενισχύει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και ως διοίκηση καταφέραμε μεταξύ άλλων να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποψήφιος ως ο επόμενος Ελληνας επίτροπος στην ΕΕ

Βέβαια, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οικονομία, αλλά αφορά κυρίως την ίδια την κοινωνία, διότι μέσα από πολιτιστικές δράσεις «ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, ενδυναμώνουμε τη συνοχή και τους δεσμούς μας, τιμούμε τις παραδόσεις μας, τις κοινές αξίες, την ιστορία μας».

«Όπως δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά με συνολικά 127 έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που αυτή τη στιγμή “ τρέχουν” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο Μουσείο της Βεργίνας που πρόσφατα παραδόθηκε στους πολίτες, στην περιοχή της Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά, που αμέσως μετά το Πάσχα άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για τους πρώτους επισκέπτες, αλλά σε άλλα σημαντικά έργα, όπως αυτά που γίνονται στην Αρχαία Πέλλα, το Δίον, το Μουσείο Πετραλώνων και το Άγιο Όρος.