Τζιτζικώστας: “Τιμούμε τη μνήμη του Αλκη, η βία δεν αποτελεί λύση σε κανένα πρόβλημα”

Απόστολος Τζιτζικώστας

Το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παρακολούθησε το Τουρνουά Μπάσκετ «Όχι στη βία – 3 on 3», που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Αθλητικός Σύλλογος «Πανόραμα», στη μνήμη Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

«Τιμούμε τη μνήμη του Άλκη και στέλνουμε ξανά ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους: Η βία δεν αποτελεί λύση σε κανένα πρόβλημα, είναι το πρόβλημα. Η μνήμη του Άλκη θα μείνει ζωντανή. Ως Περιφέρεια δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ο άδικος χαμός ενός 19χρονου νέου για μια ασήμαντη αιτία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πρόσθεσε, ότι «ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παλεύουμε για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας. Κάθε μορφής βίας. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια αναλάβαμε πρωτοβουλίες, δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές για τα θύματα της βίας, κάναμε καμπάνιες, στηρίζουμε πάντα τις προσπάθειες άλλων φορέων, ώστε να διατηρήσουμε την συνοχή στην κοινωνία μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία ενωμένη, μια κοινωνία σεβασμού, μια κοινωνία πολιτισμένη και ανθρώπινη».

«Μετά τον άδικο χαμό του Άλκη δημιουργήσαμε ως Περιφέρεια Ειδική Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Οπαδικής και Κάθε Μορφής Βίας. Συνεργαστήκαμε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και διοργανώσαμε εκδηλώσεις κατά της βίας στα γήπεδα και τους εξωαγωνιστικούς χώρους. Εκδώσαμε ψήφισμα ομόφωνα ως Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στην οπαδική βία», ανέφερε.
Το Τουρνουά Μπάσκετ διεξήχθη στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου, που αναβάθμισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού.

Συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από τους συλλόγους καλαθοσφαίρισης της Θεσσαλονίκης κι από σχολεία της πόλης, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας, ενώ για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεργάστηκαν, εκτός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΑΣ «Πανόραμα», η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, δημοσιογράφοι και πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές.

Στα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν καπελάκια με το σύνθημα «Όχι στη Βία» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ