Ξεκίνησε το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα στην παραλία της πόλης, κοντά στον Λευκό Πύργο.

Φέτος το 41o Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και έως τις 10 Ιουλίου ο χώρος της παραλίας του Λευκού Πύργου και κατά μήκος μέχρι τη Στάση Στρατηγείου με τα χιλιάδες βιβλία στα περίπτερα των εκθετών θα δημιουργήσουν μια μαγική εικόνα, η οποία και με τη συντροφιά της θαλάσσιας αύρας θα αποζημιώνει καθημερινά τον πιο μικρό έως και τον μεγαλύτερο φίλο του, που θα προτιμήσει να ενημερωθεί και να προμηθευτεί τα βιβλία του.

Όλο αυτό το διάστημα από τις 7 το απόγευμα και έως τις 11.00 το βράδυ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική βιβλιοπαραγωγή με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και να παίρνουν μέρος σε διάφορα χάπενινγκ-διαγωνισμούς.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν:

α. διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ
θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, Οι επισκέπτες θα μπορούν να στείλουν τη φωτογραφία τους, στα emails του ΣΕΚΒΕ [email protected] ή [email protected], με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους ή και μήνυμα στο face book στη σελίδα: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μετά τη λήξη του 41ου Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα υπάρχει και βραβείο (βιβλία).

β. ψηφίζουμε το βιβλίο του Φεστιβάλ
οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που θα βρίσκεται στην
Γραμματεία της Έκθεσης (αριθμός εκθετηρίου 58), για να αναδείξουμε και φέτος το Βιβλίο του Φεστιβάλ.

γ. Έρευνα στο χώρο από την εταιρεία Interview με την συμμετοχή του κοινού.
Στις 29 Ιουνίου από τις 7 το απόγευμα και έως τις 10 το βράδυ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και Πάρις Παρασχόπουλος θα μεταδίδουν τις εκπομπές τους ζωντανά από το χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου ώρα 8.30 στην εξέδρα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 7.30 με την παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Μνήμη…Μικρά Ασία…Σμύρνη…Και 100 χρόνων μνήμη…1922 με 2022» με την Κατερίνα Μακρή.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης),σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φωτογραφίες: Motionteam.gr

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης