Ζέρβας: “Ατμομηχανή της οικονομίας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης”

Μίλησε για τον αναπτυξιακό ρόλο του λιμανιού

Ως την ατμομηχανή της οικονομίας της πόλης χαρακτήρισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε σήμερα (16/03) το πρωί στην ημερίδα με τίτλο «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος», την οποία διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τον αναπτυξιακό ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και για τη σπουδαιότητα του έργου της επέκτασης του 6ου προβλήτα, σημειώνοντας ότι μόνον αυτή η αναβάθμιση θα δημιουργήσει ετήσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και περισσότερες από 3.300 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ζέρβας , εξάλλου, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον κομβικό ρόλο του λιμανιού σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, λέγοντας ότι φέτος αναμένονται στην πόλη πάνω από 60 αφίξεις κρουαζιέρας.

«Η Θεσσαλονίκη κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας ότι το δυτικό κομμάτι της πόλης βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε σειρά έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αλλάζουν την εικόνα της πόλης, πολλά από τα οποία αφορούν περιοχές πλησίον του λιμανιού. Μεταξύ άλλων μίλησε για το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που δημιουργήθηκε στο αναπαλαιωμένο κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο προχωρά με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραχώρησε έντεκα στρέμματα, για τον διαγωνισμό για το ντεκ στην παλιά παραλία, για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, κ.ά.

«Όλα αυτά είναι έργα που γίνονται δίπλα στο λιμάνι. Θα είναι η δεκαετία της πόλης. Όσα στερήθηκε είναι μπροστά της. Είναι στο χέρι μας να τα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.