Ζέρβας: “Δημιουργία μίας ομάδας για τον συντονισμό των έργων για τη Νέα Τούμπα”

Θεσσαλονίκη Τούμπα

Τι τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε σήμερα (30/6) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εταιριών Salfo και Polulous, οι οποίες ανέλαβαν τις μελέτες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

“Πλέον έχουμε την έκδοση του προεδρικού διατάγματος στο τυπικό του σκέλος και χθες είχαμε την πρώτη συνάντηση. Βρεθήκαμε με στελέχη του δήμου μαζί με ανθρώπους του ΠΑΟΚ και δύο εκπροσώπους των εταιριών που θα κάνουν τις μελέτες για το νέο γήπεδο. Βάλαμε κάτω τα επόμενα στάδια. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχουμε τρία προσχέδια, τρεις πρώτες προτάσεις, για να ξέρουμε τι εικόνα θα έχει το γήπεδο. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακόμη, πως θα είναι η εικόνα και έξω από το γήπεδο. Πρόθεσή μας είναι να συντονίσουμε όλες τις ενέργειες, με την δημιουργία μίας ομάδας, την οποία και θα βαφτίσουμε ως task force. Θα δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα, για το κολυμβητήριο, για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, για το νηπιαγωγείο. Το κολυμβητήριο που είναι ιδιοκτησία του δήμου, μπορεί να αξιοποιηθεί και από τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία σύμβαση παραχώρησης με τον ΠΑΟΚ. Να δημιουργηθεί και στέγη στο κολυμβητήριο που είναι ανοιχτό. Και να αποτελέσει και για τον ΠΑΟΚ μία συμπληρωματική εγκατάσταση, μέσα σε όλο το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου. Όλη η αξιοποίηση του χώρου, θα αποδίδεται και στον ΠΑΟΚ και στους κατοίκους της περιοχής”, τόνισε αρχικά ο κ. Ζέρβας.

Στη συνέχεια είχε να πει: “Οι εργασίες και παρεμβάσεις θα γίνουν με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόθεση είναι να στεγαστεί το κολυμβητήριο και να αξιοποιηθεί και από τον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων. Για τις τρεις πρώτες προτάσεις για το νέο γήπεδο, πρέπει να γίνει και μία διαβούλευση και να υπάρχει μία συμμετοχή στην τελική απόφαση από τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο θα αισθάνεται ο κάθε πολίτης, πως θέλει να είναι το “σπίτι” του. Ο Δήμος θα τρέξει και με αυτή την ομάδα, για να μην χαθεί ούτε μία ημέρα. Είναι και τα θέματα κτηματολογίου, να κατατεθούν σαν προτάσεις της άλλης πλευράς. Είναι ανταποδοτικά στην περιοχή. Το νέο γήπεδο δεν θα είναι αποκομμένο από την τοπική κοινωνία”.

Διαβάστε επίσης  ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 99-91: Το πάλεψε ο "Δικέφαλος" αλλά δεν τα κατάφερε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος, συμπλήρωσε: “Συζητήσαμε ακόμη με τους εκπροσώπους των μελετητικών εταιριών και τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, για την δημιουργία μίας διαδρομής που θα είναι γύρω από το γήπεδο. Αυτό που τώρα είναι αλάνα, θα γίνει ένα πάρκο. Για να μπορεί κάποιος συμπολίτης μας, να κάνει τον περίπατό του, να κάνει τζόκινγκ. Όλα αυτά, που είναι σκέψεις αυτή την στιγμή που μιλάμε, είναι πολύ θετικά για την περιοχή και για το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Πρέπει ακόμη να δούμε τι θα γίνει και με την γέφυρα, πως μπορεί να ενταχθεί. Για παράδειγμα, με την υπογειοποίηση της Κλεάνθους δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτή η γέφυρα. Είναι σκέψεις που θα μπουν στο μολύβι και το χαρτί για να προχωρήσουν τα σχέδια. Τώρα είμαστε μελετητικά στο Α και το Β. Απέχουμε πολύ από το Ω. Τις τελικές προτάσεις για τις μελέτες, θα τις περιμένουμε έως τα τέλη Αυγούστου. Υπάρχει επιπροσθέτως η πρόθεση από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας για την χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν έξω από το γήπεδο. Έγινε μία αντίστοιχη συνάντηση και με την περιφέρεια από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Σταδιακά πρέπει να πάμε στις αδειοδοτήσεις”.