Ζέρβας: “Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον συγκεκριμένη ατζέντα, αυτή του 2030”

Κωνσταντίνος Ζέρβας

Τι τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος Κωνσταντίνος Ζέρβας παραχώρησε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Πάντα οι κάλπες δίνουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο οφείλουμε να διαβάσουμε και να το αναλύσουμε. Όπως λέω ποδοσφαιρικά, είμαστε 1 – 0 και παίζετε το β’ ημίχρονο» ήταν το σχόλιο του για το ποσοστό 27,33% που έλαβε η παράταξή του στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών της πρώτης Κυριακής.

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως «σαφέστατα και στοίχισε η αποχή», που έφτασε σχεδόν το 60%, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους ψηφοφόρους να βρεθούν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου. «Το σημαντικό είναι να πάνε όσο το δυνατό περισσότεροι να ψηφίσουν. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: δύο πρόσωπα, δύο προσωπικότητες. Από τη μία το δικό μας σχέδιο, το δικό μας πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα και από την άλλη πλευρά ευχολόγια».

Τόνισε πως η διοίκηση του παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την τρέχουσα θητεία με την απλή αναλογική, την πανδημία και την ενεργειακή κρίση έδειξε «δείγματα γραφής» και πως η Θεσσαλονίκη «έχει πλέον συγκεκριμένη ατζέντα, αυτή του 2030». Υποσχέθηκε, δε, πως εφόσον επανεκλεγεί θα προχωρήσουν εντός του 2024 δύο έργα της διοίκησης Μπουτάρη: η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και το πάρκο μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας.

“Τι είπε για την πλατεία Ελευθερίας”

«Για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας δεν το έχω ακυρώσει. Είχα πει ότι το αναβάλλω, μέχρι την επόμενη μέρα του συγκοινωνιακού της πόλης. Με δεδομένο ότι το μετρό τελειώνει, από την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβουμε νέα διοίκηση θα ξεκινήσουμε την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας» είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης  Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την ΠΚΜ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Για την πλατεία Ελευθερίας, πρόσθεσε: «Και εκεί ήμουν απολύτως σαφής. Προφανώς πρέπει να γίνει πάρκο μνήμης, ώστε η πόλη να τιμήσει τους Εβραίους συμπολίτες μας. Εγώ ζητούσα τη δημιουργία ενός χώρου πάρκινγκ είτε υπογείου, είτε να βρεθεί ισοδύναμος χώρος στάθμευσης. Από τη στιγμή που δεν βρεθεί ο ισοδύναμος χώρος πάρκινγκ, λυπάμαι πολύ, που δεν βρήκαμε αυτή την υποδομή για την πόλη, αλλά θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του πάρκου μνήμης και χώρου πρασίνου. Το 2024 θα μπει και αυτό σε τροχιά υλοποίησης. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες και απόρριψη κάποιων θέσεων του Γιάννη Μπουτάρη».

Ο κ. Ζέρβας υποσχέθηκε πως με επανεκλογή θα ασφαλτοστρωθούν 300 δρόμοι, θα πλακοστρωθούν 500.000 τ.μ. πεζοδρομίων, θα ολοκληρωθεί η αλλαγή όλων των φωτιστικών με led, ενώ για την καθαριότητα για την οποία παραδέχτηκε «αστοχίες», δεσμεύτηκε πως «θα είναι δική μου μέριμνα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα».

Τέλος, ο κ. Ζέρβας κατηγόρησε τον κ. Αγγελούδη πως «επιλέγει να κρυφτεί γιατί η δημόσια συζήτηση μπροστά στους δημότες της πόλης δεν θα τον ευνοήσει» και πως για τον λόγο αυτό δεν αποδέχεται την πρότασή του για τη διενέργεια ενός debate.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ