Ζέρβας: “Η Θεσσαλονίκη έχει συμμάχους, δυνατότητες και προοπτική”

Ζέρβας Μετρό Θεσσαλονίκη

Προανήγγειλε σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (29/05) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου προανήγγειλε σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου στη βάση της ατζέντας πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, στις συναντήσεις αυτές θα ενημερώσει προσωπικά τους νέους υπουργούς για όλα τα θέματα της Θεσσαλονίκης και συγχρόνως θα τους παρουσιάσει τις διεκδικήσεις και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης: Συγκίνηση στο δημοτικό συμβούλιο: Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Δήμητρας Ακριτίδου και του Χρήστου Μάτη (ΦΩΤΟ)

«Αυτό θα γίνει συγκροτημένα, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι θέλει και τι ζητά η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής όλο αυτό το διάστημα ήταν ακριβώς να διαμορφώσει την ατζέντα με την οποία η πόλη μπορεί να πάει μπροστά.

«Η Θεσσαλονίκη έχει συμμάχους, δυνατότητες, προοπτική, αλλά το κυριότερο είναι ότι πλέον έχει συγκεκριμένη ατζέντα», παρατήρησε στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το βάρος της ατζέντας αυτής επικεντρώνεται στις υποδομές, στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους του Δήμου που φρόντισαν, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, και συνεχάρη όσους έδωσαν τη μάχη του σταυρού και κυρίως τους βουλευτές που έχουν θητεύσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εντονη αντίδραση αντιδημάρχου για την σκηνή τσίρκου που στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Τι είπε για την Αγιά Σοφιά

«Σήμερα θα πρέπει όλοι να στηλιτεύσουμε τη στάση των Τούρκων, που έχουν μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και εσχάτως σε χώρο εκλογικών πανηγυρισμών. Είναι εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν».

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (29/05) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «βεβήλωση ενός παγκόσμιου μνημείου και όσων αυτό συμβολίζει», υπογραμμίζοντας ότι «ως Δήμος Θεσσαλονίκης κι ως Δημοτική Αρχή ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας σε πρωτοβουλίες, ώστε να καταδικαστεί η μετατροπή του τόσο σημαντικού αυτού μνημείου για όλους μας -για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, την Ανθρωπότητα- σε τζαμί».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, σήμερα, 29η Μαΐου, «ο Ελληνισμός στέκεται με οδύνη» απέναντι στη θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Πόλης και «θρηνεί». «Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην κάνει σήμερα μια αποτίμηση αυτής της τραγικής απώλειας και του πόνου για τα όσα συνέβησαν τους επόμενους αιώνες με τον αφανισμό του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.