Ζέρβας: “Συμβάλαμε τα μέγιστα, ώστε η Θεσσαλονίκη να προβληθεί ως μια πρωτεύουσα της γαστρονομίας”

"Πάρκο για Ολους" εργασίες Τούμπα Κωνσταντίνος Ζέρβας

Παραβρέθηκε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παραβρέθηκε σήμερα (27/3) στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης με τίτλο: «Εστίαση: Μετασχηματισμός & Βιωσιμότητα».

Ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μίλησε για τη βαρύτητα που έχει δώσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, λέγοντας: «Ως διοίκηση συμβάλαμε τα μέγιστα, ώστε η Θεσσαλονίκη να προβληθεί ως μια πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Με την ανακήρυξη από την UNESCO της Θεσσαλονίκης ως δημιουργικής γαστρονομικής πόλης πολύς περισσότερος κόσμος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και για αυτόν τον λόγο. Έχει προχωρήσει η αγορά Μοδιάνο, ανακαινίζεται και αναβαθμίζεται η αγορά στο Καπάνι, ανοίγουν καταστήματα, ο Jamie Oliver ήρθε και έκανε μια εκπομπή στο Καπάνι -όλα αυτά αποτελούν προβολή για την πόλη μας».

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Ζέρβας στο ναυτιλιακό συνέδριο «MarePort 2023»: «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει επίπεδα» (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες, πάντα πρόθυμη να συζητά όποια προβλήματα υπάρχουν και να βοηθά στην επίλυσή τους, ώστε η Θεσσαλονίκη να αξιοποιεί το κομμάτι της εστίασης ως μοχλό ανάπτυξης.
Το συνέδριο διοργανώνουν η EstiasiGreece και η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης.