Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΔΕΘ: «Η Πλεύση Ελευθερίας λειτουργεί και ενεργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση»

Ζωή Κωνσταντοπούλου 87η ΔΕΘ

Τα “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ, απάντησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Η αντιπολίτευση είναι η υπεράσπιση του πολίτη. Αυτή λοιπόν η αντιπολίτευση, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχει στη Βουλή και αυτό για εμάς είναι το πλέον σοβαρό” ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι και πριν και μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είχε ασκήσει τα απαιτούμενα εκ του ρόλου του, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου 87η ΔΕΘ

“Όταν η ενασχόληση με τα εσωκομματικά υπερβαίνει το καθήκον προς τον πολίτη, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε βουλευτές που είναι αφιερωμένοι όλοι τους στις εσωκομματικές έριδες και όχι στο καθήκον προς τον πολίτη, τότε ένα μεγάλο κομμάτι της οφειλόμενης αντιπολίτευσης ουσιαστικά μένει αναξιοποίητο” είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές μέσα στη Βουλή, που δεν υπάρχει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τους υποψηφίους προέδρους αρκετοί, οι πιο πολλοί, είναι βουλευτές… Ο κόσμος, όταν ψηφίζει, δίνει εντολή εκπροσώπησης και υπεράσπισης και όχι επίλυσης εσωκομματικών προβλημάτων και άλλου είδους εκκρεμοτήτων… Η Πλεύση Ελευθερίας λειτουργεί και ενεργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση γιατί πρέπει να υπερασπιστεί τον κόσμο”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου 87η ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης  «Πουλάει σαν ζεστό ψωμί» η 11η ARTOZYMA - Ολα τα βλέμματα στην ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW (ΦΩΤΟ)

Σε ερώτηση, εάν προβλέπει διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντοπούλου απάντησε: “Νομίζω, ότι σας μίλησα για τη διάλυση, η οποία είναι κάτι πολύ ευρύτερο και χειρότερο από τη διάσπαση. Εμείς αυτό που παρακολουθούμε τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι μια διαλυμένη κατάσταση. Τώρα αν αυτή η διαλυμένη κατάσταση θα γίνει και διασπασμένη κατάσταση, νομίζω ότι μικρή σημασία έχει για τους πολίτες.

Κι εγώ θα επιμείνω να ενδιαφέρομαι για τους πολίτες. Δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός, ούτε πως θέλουν ο καθένας και η καθεμία να χτίσει το προφίλ του επικοινωνιακά με ενδιαφέρει τι πράγματι κάνουν εκείνοι που ερίζουν για τη θέση του τέταρτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα… πολύ μικρή σημασία έχει τι κάνουν μεταξύ τους. Είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει και νομίζω είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει και τους πολίτες”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου 87η ΔΕΘ

Σε ερώτηση για τις φωτιές στον Εβρο επέκρινε την κυβέρνηση που μετά την περσινή πυρκαγιά δεν πήρε μέτρα για να μην προκύψουν οι φετινές πυρκαγιές.

Πρόσθεσε ότι “πλήρης αποζημίωση σημαίνει η δημιουργία συνθηκών, που δε θα επιτρέψουν να επαναληφθεί το ίδιο” φαινόμενο και συνέχισε: “Δεν αγοράζονται όλα. Τα ζώα που κάηκαν δεν ανασταίνονται. Οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί δε ξαναγίνονται με λεφτά. Η ομορφιά τα δάση οι δρυμοί δεν ξαναγίνονται με λεφτά”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου 87η ΔΕΘ