Απόστολος Τσιτσιπάς για τον Στέφανο: «Δεν νομίζω ότι έκανε κάτι κακό, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του»

Στέφανος Τσιτσιπάς έβρισε τη μητέρα του

Χαρακτήρισε τον γιο του πολύ ευαίσθητο παιδί

Viral έχει γίνει η διαφωνία που είχε με την μητέρα του, την οποία και έβρισε, κατά τη διάρκεια αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε αργότερα μετανιωμένος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε στην εκπομπή “Πρωϊνό” του ANT1 και υποστήριξε ότι η σύζυγός του και μητέρα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, έκανε με τη σειρά της λάθος προσέγγιση εκείνη τη στιγμή.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Τσιτσιπά:

«Όλα καλά για τον Στέφανο. Είναι σε καλή κατάσταση, είναι ήρεμος, έχει προετοιμαστεί σωστά και θα παίξει πιστεύω ένα τουρνουά που χρειάζεται να παίξει.

Στο Παρίσι μας αγκαλιάζουν με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη. Ο ελληνισμός υπάρχει παντού σε όλο τον κόσμο, οπότε νομίζω και το Παρίσι έχει πια δεθεί με τα παιδιά, με τον Στέφανο, με τη Μαρία και ζουν κι αυτοί την προσπάθεια των παιδιών.

Όταν είμαι μέσα στο γήπεδο του τένις, προσπαθώ συναισθηματικά να ξεπεράσω λίγο ότι είναι γιος μου. Ότι είμαι περισσότερο προπονητής του παρά πατέρας του, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο φαντάζομαι. Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει καλά αυτές τις ισορροπίες. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, αλλά είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε και οι δύο ότι θα πρέπει να γίνονται μικροδιορθώσεις και από τις δύο πλευρές. Και από τον Στέφανο και από την οικογένειά του.

Δεν έγινε κάτι το περίεργο εκεί (σ.σ. με τη μητέρα του). Εντάξει, η μητέρα του απλά ένιωσε ότι χρειάζεται κάποιες προπονητικές συμβουλές. Όντως η ίδια είναι σχετική με το τένις, είναι πρώην αθλήτρια. Ο Στέφανος θεωρεί ότι δεν χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή αυτές τις συμβουλές και μάλιστα να τις δεχθεί στη γλώσσα της μητέρας του. Η μητέρα του θεώρησε σωστό ότι μπορεί να τον βοηθήσει εκείνη τη στιγμή. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης  China Cup: Αποκλείστηκε με το... καλημέρα ο Τσιτσιπάς

Γιατί ο ίδιος ήθελε, όπως έδειξε και στο παρελθόν, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα ματς. Και μάλιστα σας υπενθυμίζω ότι στον τελευταίο αγώνα, στο Τορίνο, ήταν με tie break πίσω στο τρίτο σετ, κατάφερε το ξεπέρασε και πήρε τον αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για να προκριθεί. Οπότε, απλά είναι φυσικό για μία μητέρα να ανησυχεί για το παιδί της. Όλοι οι γονείς βλέπουμε τα παιδιά μας πάντα ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας και ότι μπορούμε να δώσουμε μία χρήσιμη συμβουλή.

Δείτε επίσης: Ζήτησε συγγνώμη που έβρισε τη μητέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αλλά νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα που αγωνίζονται, είναι τόσο πολύ σημαντικό να είναι ο εαυτός σου και να είσαι με τον εαυτό σου και να βρίσκεις τις λύσεις εσύ, οπότε νομίζω και η σύζυγός μου κατάλαβε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται στον αγώνα και να αφήσει τον Στέφανο να παίρνει τις αποφάσεις.

Ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητο παιδί. Αλλά δεν νομίζω ότι έκανε κάτι κακό, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του. Απλά της είπε ότι πρέπει να φύγει από το γήπεδο για να παίξει ο ίδιος. Αλλά η μητέρα του επειδή είναι αθλήτρια και η ίδια έχει παίξει τένις, νομίζει ότι η ίδια κρατάει τη ρακέτα και ότι παίζει στον αγώνα αυτόν. Αλλά δεν είναι έτσι.

Το τένις είναι πολύ μοναχικό άθλημα και νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όσοι παίζουν τένις και όσοι γίνονται πιο φιλικοί με το άθλημα. Και ότι όλες οι λύσεις, όποιος κι αν είναι προπονητής σου, πρέπει να είναι δικές σου. Να βρεις εσύ τις λύσεις και όχι κάποιος άλλος.