Γίνεται σειρά ο “Χάρι Πότερ” – Προσπάθειες για συμφωνία με την Ρόουλινγκ

Harry Potter

Σε συζητήσεις η Warner Bros και το HBO Max

Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια σειρά “Χάρι Πότερ” στο HBO Max φαίνεται πως έχει πάρει η Warner Bros., η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις για την υλοποίηση του έργου.

Ωστόσο διευκρινίστηκε πως η εταιρεία δεν είναι ακόμα κοντά στο να κλείσει συμφωνία για αυτήν την πρωτότυπη σειρά «Χάρι Πότερ».

Το Bloomberg ήταν το πρώτο, που ανέφερε την πληροφορία για την πιθανή συμφωνία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ και ο επικεφαλής της HBO Κέισι Μπλόις προφανώς προσπαθούν να πείσουν τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να εγκρίνει τη σειρά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το brand «Χάρι Πότερ» έχει μετατραπεί σε πολλά προϊόντα και spinoffs, με πιο πρόσφατο το βιντεοπαιχνίδι Hogwarts Legacy, το οποίο η Warner Bros. δημοσίευσε τον Φεβρουάριο και έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι στιγμής.

Υπάρχει επίσης μια θεατρική παραγωγή με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» που είχε την επίσημη πρεμιέρα της στις 19 Ιουνίου 2022.

Η Warner Bros. ήθελε εδώ και καιρό να κάνει περισσότερα με τη δημοφιλή σειρά βιβλίων.

Η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα εκμεταλλευτεί «πλήρως» την πνευματική της ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένου του «Χάρι Πότερ», σημείωσε ο Ζάσλαβ κατά τη διάρκεια ομιλίας για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2022.

«Πιστεύω ότι έχουμε ένα συντριπτικό πλεονέκτημα στην αγορά με την IP που κατέχουμε», δήλωσε.

Πηγή: lifo.gr