«Οικογενειακή» υπόθεση η ελληνική τηλεόραση

Τηλεθέαση τηλεθέαση τηλεόραση τηλεόρασης εκπαιδευτική τηλεόραση

Δείτε τις συγγένειες των πρωταγωνιστών

Δείτε τις συγγένειες των πρωταγωνιστών

Κόρες, αδέλφια, κουµπάροι και ζευγάρια έχουν κατακλύσει και φέτος τα κανάλια, και εµείς καταγράφουµε όχι µόνο τις γνωστές «συγγένειες» αλλά και αρκετές που δεν γνωρίζαµε

Οι περισσότερες συγγένειες εντοπίζονται στον ΑΝΤ1. Στο «Πρωινό» για παράδειγµα η Φαίη Σκορδά -που είναι απέναντι από τον πρώην σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα- συνεργάζεται µε την κουµπάρα της Πολυξένη Καραµίχα, η οποία καθηµερινά µεταφέρει από τη Θεσσαλονίκη τον παλµό της πόλης. Στο ίδιο κανάλι βρίσκεται και η οικογένεια Σκιαδαρέση-Μάλφα.

Συγκεκριµένα, στην κωµωδία «Αν ήµουν πλούσιος» η Μπέσυ Μάλφα συνεργάζεται µε την κόρη της Νίκη Σκιαδαρέση, ενώ ο Γεράσιµος Σκιαδαρέσης είναι για δεύτερη χρονιά στη «Φριτέζα», αλλά και στο «Κόκκινο Ποτάµι».

Στο ίδιο πλατό για τρίτη φορά βρέθηκε φέτος και το ζεύγος Τουµασάτου-Σταύρου. Μετά τα «Φτερά του έρωτα» και τη «Βέρα στο δεξί», η Μαριάννα Τουµασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου συναντώνται και πάλι τηλεοπτικά, αυτήν τη φορά για τις ανάγκες της δραµατικής σειράς «Γυναίκα χωρίς όνοµα». Αντίθετα, η Ζέτα Μακρυπούλια συνεργάστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά µε τον σύντροφό της Μιχάλη Χατζηγιάννη για τις ανάγκες του µουσικού σόου «The Final Four». Σχέσεις ζωής όµως διατηρούν και πολλά πρόσωπα που συνεργάζονται φέτος µε τον Alpha.

Ειδικότερα, στην κωµική σειρά «Κρατάς µυστικό;» οι πρώην σύζυγοι Ταξιάρχης Χάνος και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου συνεργάζονται για τις ανάγκες της σειράς, ενώ και η κόρη τους Μαρία Χάνου είναι στη «Μουρµούρα», αποδεικνύοντας ότι το µήλο κάτω από τη µηλιά θα πέσει.

Την ίδια επαγγελµατική στέγη µοιράζονται και οι σύζυγοι Αλέξανδρος Λογοθέτης και Ευσταθία Τσαπαρέλη. Ο µεν Λογοθέτης πρωταγωνιστεί στο «Σπίτι είναι…», τη δε Τσαπαρέλη τη βλέπουµε στην κωµωδία του Alpha «Κρατάς µυστικό;». Στον ΣΚΑΪ τώρα, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος θα επισφραγίσουν την επαγγελµατική µακροχρόνια συνεργασία τους και µε κουµπαριά, αφού ο Κούτρας θα παντρέψει τον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Ντσούνο.

Στο ίδιο κανάλι κάθε βράδυ βλέπουµε την Ειρήνη Καραγεώργη, εκ των βασικών πρωταγωνιστριών της σειράς «8 λέξεις», να είναι µητέρα ενός µικρού κοριτσιού, της Αριάδνης. Το κοριτσάκι αυτό είναι στην πραγµατικότητα κόρη της. Έχοντας στο πλευρό και την µπέµπα του αλλά και τη γυναίκα του, Ηλέκτρα Αστέρη, ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο Ευτύχης Μπλέτσας, στο πλαίσιο της εκποµπής του ΣΚΑΪ «Happy Traveller».

Ραντεβού στον ΣΚΑΪ όµως για τις ανάγκες διαφορετικού ύφους σίριαλ δίνουν και δύο αδέλφια. Ο λόγος για τον ∆ηµήτρη Αλεξανδρή, που επανέκαµψε τηλεοπτικά µέσα από το «Λόγω τιµής», και τον Νίκο Πουρσανίδη, που δηλώνει εκ νέου ένοικος της «Πολυκατοικίας». Συνεργάτες και κουµπάροι ταυτόχρονα είναι και η Σίσσυ Χρηστίδου µε τον Παύλο Σταµατόπουλο από το «Ελα, χαµογέλα» του Open, όπως και η Σταµατίνα Τσιµτσιλή µε την αρχισυντάκτριά της στο «Happy Day», Μαίρη Παλιαλέξη. Σχέση στενή όµως έχει και το ζεύγος Καραβάτου-Κατσούλη µε την Ελενα Χριστοπούλου, αφού η µέντορας του «GNTM» είναι η νονά του µικρού τους γιου, Αρίωνα.

Στον ίδιο χώρο της τηλεόρασης, αλλά σε αντίπαλα κανάλια είναι και άλλα αγαπηµένα ζευγάρια. Νίκος Μάνεσης και Φαίη Μαυραγάνη είναι τα τελευταία χρόνια µόνιµα σε διαφορετικό κανάλι στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Επίσης, η Ευγενία Σαµαρά και ο Γιάννης Ποιµενίδης, αν και πριν από δύο σεζόν είχαν συνεργαστεί στην «Παρθένα ζωή», εντούτοις φέτος επέλεξαν εντελώς διαφορετικές δουλειές στην τηλεόραση. Η Σαµαρά παίζει στη δραµατική σειρά του Alpha «Ερωτας µετά», ενώ ο σύντροφός της στη ζωή είπε «ναι» στην καθηµερινή κωµωδία του ΑΝΤ1 «Αν ήµουν πλούσιος».

Σε αντίπαλα κανάλια είναι ακόµη ο Γιάννης Τσιµιτσέλης («Ελα στη θέση µου») µε την Κατερίνα Γερονικολού («Αν ήµουν πλούσιος»), όπως και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη («Καλύτερα δεν γίνεται») µε τον Κωνσταντίνο Βασάλο («Ελα, χαµογέλα»).  

Ζευγάρι όµως υπήρξαν και πρόσωπα που φέτος πρωταγωνιστούν σε φιλόδοξες παραγωγές. Ο λόγος για την Ελένη Τρίγγου, την Ασηµίνα από τις «Άγριες Μέλισσες», η οποία υπήρξε ζευγάρι για τέσσερα χρόνια µε τον Αργύρη Πανταζάρα, τον Θεµιστοκλή Παυλίδη από το «Κόκκινο Ποτάµι» του Open.

Επίσης και η ∆ρόσω από τις «Μέλισσες», η ηθοποιός ∆ανάη Μιχαλάκη, διατηρεί πολύ στενούς δεσµούς µε έναν επίσης συνάδελφό της που αυτήν την περίοδο εµφανίζεται στον Alpha. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγεωργίου (γιος της Φιλαρέτης Κοµνηνού), ο οποίος συµµετέχει στην κωµική σειρά «Σπίτι είναι…».

Πηγή: ethnos.gr