Λευτέρης Πετρούνιας: Η δήλωση για το #metoo και τα ερωτήματα που προκάλεσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Πετρούνιας

«Αν υπήρξαν περιστατικά στον πρωταθλητισμό, λυπάμαι πολύ»

Κάποιες δηλώσεις για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού έκανε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή ζήτησε να παιχτεί και δεύτερη φορά η συγκεκριμένη δήλωση που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας γιατί τις προκάλεσε πολλά ερωτήματα.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη δήλωση, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε:

«Μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε ξανά αυτή τη δήλωση, γιατί δεν καταλάβαμε τι ακριβώς θέλει να πει. Γιατί αν αμφισβητεί όλα τα περιστατικά είναι σαν να αμφισβητεί ένα ολόκληρο κίνημα που ξεκίνησε και δεν νομίζω να το κάνει αυτό ο Λευτέρης. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τι γίνεται σε όλους τους χώρους.

Από την άλλη είναι σαν να λέει ότι εάν κάποιος επιτύχει τους στόχους του και εκπληρώσει το όνειρό του, εγώ δεν ξέρω κάποιον που τα κατάφερε και το έχει δηλώσει, άρα αυτοί που μιλάνε για κακοποιήσεις έχουν κάποιο απωθημένο; Για το ότι δεν τα κατάφεραν; Δεν θέλω να τον παρεξηγήσω ότι βάζει όλους τους αθλητές συλλήβδην στην ίδια κατηγορία. Δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται σε όλους τους χώρους… Μήπως μιλάει για τον χώρο της ρυθμικής;».

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια ζήτησε η δήλωση να προβληθεί ξανά, ενώ στη συνέχεια σχολίασε: «Άρα κάποιος που προχωρά σε καταγγελία, είναι επειδή δεν τα κατάφερε και έχει απωθημένα, κατά τη γνώμη του; Ας μείνουμε ότι εστιάζει στον δικό του χώρο. Αυτή η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Αν την ερμηνεύσουμε με κάποιους από αυτούς είναι τελείως άκυρη και αμφισβητούμε ένα ολόκληρο κίνημα και τη δύναμη που βρήκαν κάποιες γυναίκες να μιλήσουν για την κακοποίηση τους. Ας βάλουμε μια άνω τελεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *