Περικλής Λιανός: «Με τον Φιλιππίδη τη συνεργασία μας την τελειώσαμε σε αστυνομικό τμήμα»

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία τους μίλησε στην εκπομπή “Λοιπόν” ο ηθοποιός Περικλής Λιανός.

Όπως δήλωσε ο Περικλής Λιανός, άνθρωποι που κάποτε τον έγλειφαν πατόκορφα τώρα είναι οι πρώτοι που τον βρίζουν.

Έχετε δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πώς ήταν η συνεργασία σας;

Ναι, έχουμε συνεργαστεί σε μια παράσταση και σε δύο σίριαλ. Είχαμε μεγάλη συνεργασία. Σε εμένα φέρθηκε άψογα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν τον απαλλάσσει από το πώς φέρθηκε στους άλλους. Νομίζω ωστόσο ότι έχει πληρώσει, πριν δικαστεί αυτός ο άνθρωπος.

Σοκαριστήκατε με τα ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται;

Όχι, δεν σοκαρίστηκα, γιατί περιμένω τα πάντα από τους ανθρώπους. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ούτε για εμένα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να συμπεριφερθώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Μου έχει συμβεί με άνθρωπο πάρα πολύ αγαπημένο μου σε μοιρασιά περιουσίας να μείνω άφωνος μαζί του, ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το πώς το βγήκε τόση κακία.

Γιατί κανείς δεν του είπε το απλό «Πέτρο μαζέψου»;

Εγώ το μαζέψου το είπα στον Φιλιππίδη και δεν δέχτηκα να ξανά συνεργαστώ. Όταν τελειώσαμε τη συνεργασία μας, δεν την ολοκληρώσαμε καλά, αλλά σε ένα αστυνομικό τμήμα. Δεν πήρα το μέρος του, όπως έκανε σχεδόν όλο το ελληνικό θέατρο. Πολύ ενοχλητικό είναι και το φαινόμενο όπου άνθρωποι οι οποίοι έγλειφαν πατόκορφα τον Φιλιππίδη και δεν αντιδρούσαν σε όσα έκανε, τώρα είναι οι πρώτοι που τον βρίζουν. Μεγάλα ονόματα δεν έλεγαν τίποτα τότε και τώρα μιλάν συνέχεια. Ας σταματήσουν επιτέλους. Εμείς τους επιτρέπαμε να τα κάνουν όλα όσα έκαναν, δεν τους βάλαμε φρένο.

Πηγή: zappit.gr