Πρόβλημα με πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης

νομοσχέδιο τηλεθέαση δελτίο ειδήσεων

Τι συμβαίνει

Τι συμβαίνει

Μια δύσκολη απόφαση για το ΕΣΡ, το οποίο καλείται να δώσει λύση στο ψηφιακό αδιέξοδο της τηλεοπτικής εκπομπής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν δέχθηκαν ποτέ να πληρώσουν την Digea για να μεταφέρει το τηλεοπτικό τους σήμα.

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες «τα κανάλια EURO CHANNEL, ΕΓΝΑΤΙΑ TV, TIME CHANNEL, ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ της Κεντρικής Μακεδονίας και το ΠΕΛΛΑ TV των Γιαννιτσών από το 2014 εξέπεμπαν ψηφιακά το σήμα τους μέσω της δεύτερης εταιρείας παρόχου δικτύου, της Digital Union, η οποία είχε προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της ΕΕΤΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Digea.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει και τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια, ωστόσο η προσφυγή τους που κατατέθηκε στις 25 Φερουαρίουμ δεν εκδικάστηκε ποτέ! Παραμένει πάντως ενεργή η προσφυγή και θα εκδικαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η Digital Union αποχώρησε και οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί συνέχισαν να εκπέμπουν το ψηφιακό τους σήμα μόνοι τους από τον Χορτιάτη. Μοναδικός πάροχος δικτύου ωστόσο είναι η Digea, η οποία και προσέφυγε στο τέλος του 2018 εναντίον των πέντε καναλιών στο ΕΣΡ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η TV-100.

Πηγή: typologies.gr