Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Τι αποκάλυψε για την αγοραφοβία που αντιμετωπίζει από παιδί

Σχορτσιανίτης

Κατηγορηματικός ο βετεράνος άσος του μπάσκετ

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαρτίου στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά.

Ο βετεράνος άσος του μπάσκετ, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα γήπεδα εντός και εκτός Ελλάδας, αναφέρθηκε στην αγοραφοβία που αντιμετωπίζει από παιδί και πόσο δύσκολο είναι να τη διαχειριστείς στις στιγμές της μεγάλης δόξας.

«Αυτό ξεκίνησε πριν φτάσω να κάνω όλες αυτές τις επιτυχίες. Αισθανόμουν λίγο περίεργα όταν με πλησίαζε ο κόσμος έξω, σε κάθε βήμα που έκανα. Στο μυαλό ενός παιδιού είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα», εξομολογείται ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

«Όταν σε κοιτάνε και νομίζεις ότι σε κρίνουν για ό,τι κάνεις, προσπαθείς να ξεφύγεις από όλο αυτό. Δε μεγάλωσα στην Αθήνα. Λόγω της δουλειάς του πατέρα μου βρέθηκα στην Ξάνθη, στην Καβάλα. Ήταν επαρχία, μικρές πόλεις και ξεχώριζα», περιγράφει.

«Δεν είχα σε κάποιον να μιλήσω και δεν υπήρχε τότε ακόμη η αντίληψη ότι πρέπει κάπου να μιλάς. Οι γονείς μου ήταν λίγο πιο αυστηροί. Η κλασική τους ατάκα ήταν: μέχρι να παντρευτείς, θα γιάνει», παραδέχεται αμέσως μετά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

«Αυτό ισχύει για τους αθλητές. Νομίζουμε ότι δεν έχουν προβλήματα. Το κακό είναι ότι η αντίδραση είναι να κρυφτούμε, να μη δείξουμε αδυναμία, γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από εμάς», σημειώνει κλείνοντας.

Πηγή: zappit.gr