Στάση εργασίας των τεχνικών στο κανάλι του Alpha

ALPHA

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση

Για ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων στον Alpha κάνουν λόγο οι τεχνικοί του σταθμού σε ανακοίνωσή τους οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι τεχνικοί μεταξύ άλλων προειδοποιούν απευθυνόμενοι στους εργοδότες τους στον Alpha πως σε «κάθε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα μας βρείτε ενωμένους απέναντί σας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση των τεχνικών του Alpha

«Την ώρα της μεγάλης κρίσης, την ώρα που όλοι προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αυτή γεννά και να επιβιώσουμε, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στον χώρο μας χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση και της εργοδοσίας του ALPHA.
Ενώ αρχικά “συνένωσε” τα τμήματα των εξωτερικών μεταδόσεων και εξωτερικών συνεργείων, ουσιαστικά δηλαδή ενίσχυσε τα εξωτερικά συνεργεία, οι εργαζόμενοι των μεταδόσεων δουλεύουν και σαν ηχολήπτες. Στη συνέχεια έδιωξε με αναστολή σύμβασης εργασίας πέντε (5) εργαζόμενους από τα εξωτερικά συνεργεία και τρεις (3) από τις εξωτερικές μεταδόσεις. «Περίσσευαν;»

Σήμερα αποφάσισε να καθιερώσει τα μονομελή συνεργεία, μάλλον γιατί δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι να επανδρώσει διμελή συνεργεία. Αλήθεια γιατί έδιωξε με αναστολή σύμβασης εργασίας οκτώ (8) εργαζόμενους από το τμήμα;
Να θυμίσουμε στην εργοδοσία ότι η υιοθέτηση μονομελών συνεργείων αποτελεί καταπάτηση του άρθρου 9 της ΣΣΕ, η οποία μετά την λήξη της μετενέργειας ακολουθεί τους εργαζόμενους ως ατομική. Αυτό μάλιστα συμβαίνει την ώρα που η συζήτηση για την ΣΣΕ βρίσκεται στην διαιτησία και λόγω της κρίσης του κορωνοϊού έχει καθυστερήσει η απόφαση.

Διαβάστε επίσης
Το Thes.gr συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ

Αλήθεια αναρωτιόμαστε είναι τόσο κρίσιμο για την συνέχιση της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού και το οικονομικό όφελος τόσο μεγάλο ώστε να φτάνετε στο σημείο να καταπατάτε όρους συμβάσεων εργασίας;

Ή μήπως εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο για αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους (τα μονομελή συνεργεία άλλωστε αποτελούσαν διαχρονικό και διακαή πόθο της ΕΙΤΗΣΕΕ και του Προέδρου της στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ). Μήπως αποτελούν την συνέχεια της προσπάθειας σας να “πείσετε” τους εργαζόμενους σε άλλα τμήματα να παραιτηθούν από τον ALPHA και να μεταφερθούν στην εταιρεία παραγωγής Green Pixel χάνοντας τα δικαιώματά τους που απορρέουν από την ΣΣΕ;
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα μας βρείτε ενωμένους απέναντί σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *