Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι είπε για τις “εκρήξεις” του μέσα στο γήπεδο και τις διαμάχες με τον πατέρα του

Τσιτσιπάς

Αποκαλυπτικός ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή “ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι γνωστός για το ταπεραμέντο του μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν λείπουν οι “εκρήξεις” και οι κόντρες με τον προπονητή – πατέρα του.

«Είναι και η μόνη δουλειά που έχω. Χωρίς αυτή δεν θα ήξερα τι θα έκανα» είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής αναφερόμενος στο πάθος και την ένταση των αγώνων.

«Πολλές φορές θες να φτάσεις στο στόχο που έχεις βάλει στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχει ενδιαφέρον, θέλω να επιτύχω και είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Είναι ένα είδος εκτόνωσης», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

“Χωρίς ήττες δεν θα ήμουν στο νούμερο 3”

«Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου, φαίνεται άθλιο. Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δυο δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και το κάνει και το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου, το οποίο είναι φυσιολογικό» αποκάλυψε για τον τρόπο που αντιδρά πολλές φορές.

«Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω και φυσικά με το πρόσφατο ταξίδι μας στην Ισλανδία ήταν κάτι το οποίο προσωπικά εγώ το ήθελα πάρα πολύ, να είμαι με την οικογένεια μου και να ταξιδέψουμε κάπου που να είναι εκτός… τένις, κάτι που δεν κατάφερα να κάνω, διότι με το πού φτάσαμε στην Ισλανδία βρήκε κατευθείαν τα indoor courts να πάει να παίξει με τον αδελφό μου. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα» τόνισε ο διεθνής τενίστας.

Τι είπε ο πατέρας του

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε και ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς και μίλησε για τις «εκρήξεις», αλλά και για την πορεία του.

«Σχετικά με την πορεία του Στέφανου νομίζω ότι η σταθερότητα του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή, γιατί τα τελευταία έξι χρόνια είναι σταθερά στο Top 10 της βαθμολογίας», σημείωσε αρχικά.

«Όμως όπως είπατε και προηγουμένως το τένις είναι ένα δυναμικό άθλημα γιατί κάθε χρόνο ανανεώνεται η βαθμολογία και αυτό το κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα που θα πρέπει να είσαι πάντα στις επάλξεις και να κρατιέσαι στην κορυφή. Και ακόμα όταν φτάσεις στην κορυφή, ακόμα και να είσαι NO1 στον κόσμο, τότε ίσως θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά, όχι τόσο στον όγκο δουλειάς, αλλά στον τομέα της λεπτομέρειας για να μπορέσεις να κρατηθείς ψηλά» υπογράμμισε.

«Είναι φυσικό μερικές φορές να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή, γιατί σε αυτό το άθλημα υπάρχουν τόσο πολλές απαιτήσεις… υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να βελτιωθείς έστω και λίγο προκειμένου να φτάσεις στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί. Άρα πολλές φορές υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση του τι συμβαίνει στο γήπεδο του τένις. Πώς μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πώς μπορούμε να ανεβάσουμε την αθλητική μας απόδοση. Εκεί φυσικά ο προπονητής θα προσπαθεί να αφουγκραστεί και να βρει αυτές τις λεπτομέρειες και να βάλει την επιστημονική γνώση πίσω από την δουλειά, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να πείσει τον παίκτη να συγκεντρωθεί και να πειθαρχήσει ώστε να γίνει αυτή η δουλειά» πρόσθεσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

“Παίζει τεράστιο ρόλο”

«Στο συγκεκριμένο άθλημα παίζει τεράστιο ρόλο. Νομίζω όμως ότι ο Στέφανος το έχει καταλάβει αυτό τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματά του. Είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά. Γιατί το τένις είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας. Γιατί το τένις είναι δύσκολο άθλημα. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι δύσκολο και τότε με την δουλειά που θα κάνουμε και με την σωστή και πειθαρχημένη δουλειά θα φτάσουμε εκεί που έχουμε ονειρευτεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα ξεσπάσματα του Στέφανου, απάντησε: Είναι φυσικό να πικραίνεσαι, όμως γνωρίζω τον χαρακτήρα του Στέφανου, έχει αναλάβει πολλές ευθύνες στη ζωή του από πολύ μικρός, έχει αγαπήσει αυτές τις ευθύνες. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο σε πολύ μικρή ηλικία να αγαπήσεις αυτές τις ευθύνες και να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας. Ο Στέφανος το καταφέρνει και πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Το κομμάτι που ίσως να με δυσαρεστεί, όταν έρχονται αυτές οι στιγμές είναι το γεγονός ότι επηρεάζεται ο αγώνας. Γιατί σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσής του προκειμένου να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Γιατί το παν στο τένις, αλλά και στην ζωή είναι να αναζητάς τις λύσεις».

Για το γεγονός ότι και εκείνος αλλά και η σύζυγός του, μιλάνε κατά τη διάρκεια των αγώνων του Στέφανου, διευκρίνισε πως «κάποιος μπορεί να μην ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχουμε με τον Στέφανο. Κι εγώ και σύζυγός μου έχουμε υπάρξει προπονητές του Στέφανου. Η σύζυγός μου στα πρώτα στάδια κι εγώ στη συνέχεια. Συμφωνώ ότι πια ο Στέφανος δεν χρειάζεται τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή του και πόσο μάλλον των γονέων του και ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση ή κάποια αλλαγή σε συνεννόηση με τον Στέφανο».

Πηγή: enikos.gr